Gisteren was ik weer ‘up in the air’: op weg terug naar huis. De voorjaarslucht in Budapest had volgens ons alles in zich om ons daar nog even te houden, maar de hereniging met Annemarie was een nóg beter vooruitzicht. 

De genade-gemeente daar deed op zondag ook haar best om ons nog even te houden. Wat een heerlijk thuis is Grace Home voor veel mensen geworden! Ook zondag werden er weer mensen toegevoegd. 

’t Is ook voor een voorganger even schakelen, wanneer je een prachtige (ahem…) preek hebt voorbereid en in de laatste minuut voordat je het toneel op mag, een zachte maar duidelijke stem aan je binnenkant klinkt: “We gaan ’t helemaal anders doen vanavond”. Kort gezegd: ik heb nog een mooie Hongaarse preek in reserve. :) 

Wanneer de Heer zo duidelijk spreekt, dan is er ook voorziening en wijsheid om de gemeente op maat te bedienen. Het is immers Zijn bruid, zou Hij niet het allerbeste voor haar hebben? 

Nu kan de vraag opdoemen “Heb je ‘m dan in de voorbereidingen wel goed verstaan?”. Grappig: wanneer ik terugkijk op de afgelopen weken, stel ik vast dat ik een tijd geleden, diep van binnen ‘voelde’ welke kant het uit zou gaan. Lief van Vader: Hij gaf me een heerlijke openbaring om lekker een aantal dagen op te ‘kauwen’ tijdens de voorbereidingen van de preek-die-het-niet-werd. Vervolgens deed Hij Zijn werk op het moment dat Zijn kerk bediend mocht worden. 

We zagen al verschillende kanten van ‘Follow Him’ - ons jaarthema. Jezus, die de ander (ons!) uitnemender achtte dan Zichzelf; Zijn Geest die ons in het dagelijks leven helpt om volgen praktisch te maken. Zondagavond was voor mij weer zo’n moment. Morgen weer een nieuwe dimensie? Ik ben benieuwd!

Mooie dag!

Comment