Op de zonnige vrijdag had ik twee interessante ontmoetingen. De één was met een ondernemer die vanuit een orthodox christelijke opvoeding na veel omzwervingen in zijn leven en ondernemen nu op Gods genade en gunst vertrouwt. Zijn getuigenis maakte me blij!

De tweede ontmoeting was met een collega-voorganger die de afgelopen jaren een prominente rol gespeeld heeft in de evangelische wereld in ons land. We kennen elkaar van ‘vroeger’ en ik had gehoord over zijn route: nu weer ‘terug’ in een gemeente, samen met een andere leider. 

Geïnteresseerd vroeg hij ook naar mijn verhaal. “Haha, en nu in Jong en Vrij! Als je alle tussenliggende stations weglaat, heb jij sinds je twintigste een interessante sprong gemaakt,” reageerde hij lachend. Nu, daar had ie een punt. 

Ik genoot ervan met mijn oude bekende te delen wat de Heer in ons leven gedaan heeft, hoe Hij ons gebracht heeft waar we nu zijn - en daar niet ophoudt. Hoe we uitkijken naar volgende stappen, terwijl we iedere dag leven onder een open hemel en genieten van Zijn goedheid. 

Dat is ontmoeten in de ware betekenis van het woord: geen moeten meer. Hoewel we nu bij verschillende kerken horen, hoeven we elkaar niet te overtuigen en is er geen discussie over wie de ‘ware’ kerk te pakken heeft. We zijn eenvoudigweg blij met Jezus en blij met elkaar. We delen met elkaar wat Hij in ons leven heeft gedaan en zijn dankbaar voor Zijn trouw door de jaren heen. 

Het zomerseizoen kan een tijd zijn voor dit soort ont-moetingen. Lekker ‘hangen’ met vrienden of misschien wel, net als ik: mensen die je lang niet gezien hebt. De allerleukste ont-moetingen komen tot stand zonder druk, wanneer verbinding tussen mensen ontstaat. Die verbinding vinden we, door ons hart te delen en eenvoudigweg samen het leven te ‘doen’. 

Dat kan met een ijsje, een bakkie koffie of een goede zomerse barbecue. Niks moet. Ont-moeten ten top! 

Mooi weekend!