Tijdens de zomerstop lees je tot 20 augustus een selectie van eerder verschenen Everydays.

Ik kom er steeds vaker achter, dat wat ik heb meegemaakt met de Heer (waar Hij me heeft gebracht en wat Hij me heeft laten zien), belangrijk onderdeel is van mijn bediening ‘buiten’.

Wanneer ik ‘naar buiten’ beweeg, in andere gemeentes of andere landen kom, heb ik vaak eerst een kennismakings- en vragenronde met pastors en leiders. Daarin begin ik vaak met te vertellen wat me is overkomen toen ik in 2005 in Singapore was.

Ik zit in de dienst in New Creation Church en pastor Joseph Prince preekt over Lazarus die uit de dood wordt opgewekt. Hij legt uit dat het wegrollen van de steen, van het graf, een belangrijk onderdeel van zijn bediening is. Beeld van het 'verwijderen’ van de wet uit mensenlevens.

Ik zit op de tweede rij en heb pastor Prince nog nooit persoonlijk ontmoet. Dan stapt hij ineens van het podium, wijst naar mij en zegt: “that’s what needs to be done in Holland: to roll away the stone!”

Slik. Okay. Later zei ik nog tegen hem: “ik ga ook dat evangelie van genade preken!” Waarop hij verbaasd reageerde: “dat moet altijd en overal! Het is een profetisch woord en de opdracht is, om de wet weg te rollen van mensenlevens!” Haha, wat moest ik veel leren, waaronder goed luisteren ;-)

Ik merk ook steeds beter waarom de duivel verslagen wordt door het woord van ons getuigenis. Getuigenis heeft niks te maken met jouw theorie of mijn theorie. Het kan dus niet ontkracht worden door discussie. Dat is vaak één van zijn wapens. Lange neus!

We blijven gewoon vertellen wat er is gebeurd. En vieren de vrucht, nu meer dan tien jaar later.

Tot morgen!