Tijdens de zomerstop lees je tot 16 augustus een selectie van eerder verschenen Everydays.

Ik kom er steeds vaker achter, dat wat ik heb meegemaakt met de Heer (waar Hij me heeft gebracht en wat Hij me heeft laten zien), belangrijk onderdeel is van mijn bediening 'buiten'.

Pastor Michel gaat twee keer preken in België, omdat ik zo fris en uitgerust mogelijk richting Israël wil, komende week. Wat ik wel ga doen, is een kennismakings- en vragenronde met pastors en leiders daar. Daarin zal ik beginnen te vertellen wat me is overkomen toen ik in 2005 in Singapore was.

Ik zit in de dienst in New Creation Church en pastor Joseph Prince preekt over Lazarus die uit de dood wordt opgewekt. Hij legt uit dat het wegrollen van de steen, van het graf, een belangrijk onderdeel van zijn bediening is. Beeld van het 'verwijderen' van de wet uit mensenlevens.

Ik zit op de tweede rij en heb pastor Prince nog nooit persoonlijk ontmoet. Dan stapt hij ineens van het podium, wijst naar mij en zegt: "that's what need to be done in Holland: roll away the stone!"

Slik. Okay. Later zei ik nog tegen hem: ik ga ook dat evangelie van genade preken! Waarop hij verbaasd zei: dat moet altijd en overal! Het profetisch woord en de opdracht is, om de wet weg te rollen van mensenlevens? (Haha, wat moest ik veel leren, waaronder goed luisteren ;-)

Ik merk ook steeds beter waarom de duivel verslagen wordt door het woord van ons getuigenis. Getuigenis heeft niks te maken met jouw theorie of mijn theorie. Het kan dus niet ontkracht worden door discussie. Dat is normaal een van zijn wapens. Lange neus! Ik ga gewoon in België vertellen wat er is gebeurd. En de vrucht tien jaar later.

Tot morgen!