Als ik praat over de eer van God, moet ik ook bespreken wat oneer is. Het profetisch woord wat ik ooit in New Creation Church kreeg was niet ‘preek het goede nieuws’, maar ‘roll away the stone’. Dat betekent dat je ook gaat benoemen wat niet bij dat goede nieuws hoort. Ondankbaar klusje.

Maar als goed nieuws mixt met de oude stapel van slecht nieuws, heb je er niets aan. Het oude moet er uit. Ik heb nu drie dagen over de eer van God geschreven. En nu ga ik een voorbeeld noemen van wat niet bij eer hoort.

Gisteren hadden onze meiden hun schoen gezet en ze vonden daar uien en knoflook in. Vraag me niet waarom, ik Bijbelman weet alleen dat het volk van Israël dat in Egypte at ;-).

Toen mij gevraagd werd het even in de schoenen te stoppen, moest ik zeggen: ‘Ik heb geen idee waar de knoflook ligt?’. Stond natuurlijk ‘gewoon’ (?!) op het aanrecht. Ik weet dat dit onder sommige daken een ‘sjonge, weet je dat niet eens, heb je dat niet eens gezien?’ zou kunnen opleveren. Niet binnen onze gemeente ;-).

Er blijken wel meer mannen te zijn die thuis allerlei dingen niet weten of kunnen. Daar kan lacherig over worden gedaan. Beetje onoplettend, dom volkje? Echter, sommige vrouwen willen van hun man een vriendin maken om te kletsen, een hulpje om hen in alles te ondersteunen, een moeder om hen compleet te vervangen, manusje van alles en als het ff kan een allround keukenmachine.

Eren betekent iets gebruiken waar het voor is gemaakt (mannen buiten jagen? ;-). Iets anders of meer willen of verwachten is oneer. Heb jij een kok in huis? Bless you! Mijn punt: niet wijs om ‘tekort bloot te leggen’, laat staan belachelijk maken, rond datgene wat sowieso al nooit de bedoeling was.

Morgen de mannen! :-)

Tot morgen!