Gisteren werd het ONE WKND afgesloten. Drie dagen waren meer dan negentig jongeren van onze gemeente samen om een gave tijd te hebben. Ontmoeting met elkaar, met Jezus, Zijn liefde ervaren, Zijn dromen over hun leven ontdekken. 

Twee van hun leiders praatten me heet-van-de-naald bij: “Wat een gaaf weekend!” was de samenvatting van beiden. Het centrale thema was Follow Me - the Courage of Christ. Vragen als: wil je van Jezus leren? Hoe ga je dan om met je eigen tekorten en fouten? Hoe ga je om met vriendschappen, relaties en sex? Maar ook: herstel ontvangen wanneer zaken niet zo gegaan zijn als je had gewild. 

Jezus’ hulp is altijd beschikbaar door Zijn Geest: tal van jongeren spreken dus sinds dit weekend in tongen - en dat is gaaf: “dat ga ik nu alleen maar doen!” was de reactie. Dat wordt leuk vandaag op school :) 

Vertrouwen en keuzes maken: in kleine stapjes, maar met grote impact. “Deze gasten gaan harder dan wij kunnen bedenken,” vat Menno samen. “Wanneer jongeren de ruimte krijgen, zien we hun talent en creativiteit,” zegt Foppe (landelijk leider youth ministry van onze gemeente). “Dat geeft hoop: voor jongeren, voor de gemeente, voor Nederland en Europa!”

In ons huis zien we een enorme berg vuile was, twee (naar eigen zeggen) “brakke” mensen op de bank. Beetje bij beetje komen de ervaringen, de lachbuien, de huilmomenten en de mooie verhalen naar boven. 

Zullen we in de diverse locaties ook even een thuiskom-moment doen? Ontvang de jongeren met open armen en vraag ze gerust. Komt er nog niet zoveel uit? Hangen ze zelfs volgende week nog wat moe op de achterste rij? Geen probleem: blijf ze geduldig volgen, ze zijn de leiders van morgen en Vader gaat in hun leven bijzondere dingen doen! 

Ben je benieuwd naar de belevenissen op het ONE WKND? Met deze vlog geven ze je een snelle blik in het afgelopen weekend: https://www.facebook.com/jongenvrijnl/videos/1257423897657232/