Hoewel de meningen er nog steeds verdeeld over zijn, waren sommigen van jullie verbaasd dat ik humor (b)lijk te hebben. Andersom ben ik ook écht oprecht verbaasd over sommige reacties. Behalve leuk, fijn, goed, doorgaan en stoppen (duivel), hoor ik vaak ‘wat bijzonder en moedig dat je zo open bent’. Of ‘ik wist niet dat jullie ook nog uitdagingen hebben met de gewone dingen’.

Er was eens een pastor die mij bezorgd vroeg: ‘Dus jullie denken dat bij Jong en Vrij alles goed gaat?’. Hij was wat mensen tegen gekomen die onduidelijk waren geweest. Zij hadden uitgeademd dat bij Jong en Vrij alles perfect gaat. Ja en nee. Wij hebben zicht op de genade gekregen van de Heer, omdat wij het ooooooo zo nodig hebben. Jong en Vrij misschien wel harder dan alle anderen!  Maar… we hebben één gemeentelid gevonden waar we allemaal trots op zijn. Die sturen we met een gerust hart naar buiten. Die is namelijk al perfect. ‘Me zus!’, reageerde mijn Rotterdamse vriend. Ik zeg: ‘Precies! Je-zus’.

Waarom ben ik open? Omdat ik mij niet schaam. God heeft ons doelbewust rechtvaardig gemaakt met de gerechtigheid van Jezus. Nu hoef ik mij dus niet meer te schamen als blijkt dat ik vol zwakheden zit. Ik ben immers al oké verklaard (rechtvaardig in Hem). De bedoeling daarvan is, dat ik open en vrijmoedig word over mijn tekortkomingen. Dán kan de genade rijkelijk stromen. Dus ik wíl niet anders dan open zijn. Dan reageer ik op het Evangelie, hoe God het heeft bedoeld!

Jezus houdt van mensen die het niet op een rijtje hebben. Jaja, ook van mensen die ze niet op een rijtje hebben. Ik weet het, ik kwalificeer dubbel! :-) Jezus zei: ‘Gezonde mensen hebben geen dokter nodig.’ Met andere woorden, ik kan alleen mensen helpen, die inzien en erkennen dat ze hulp nodig hebben.

Bang voor gezichtsverlies? Dat staat gelijk aan de troonzaal van God binnen rijden in een gepantserde tank. Zie je het al voor je? Jezus die eerst subtiel het kanon richting de uitgang draait en dan pas zegt: ‘Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop.’ ;-)))))

Tot morgen!

In verband met de vakantie van pastor Marcel plaatsen we deze week elke dag een al eerder verschenen Everyday.

Comment