Vandaag komen we met ondernemers bij elkaar. Een gemeente leiden en opbouwen is ook een soort onderneming. Daarom kun je uit dat proces ook veel gezonde patronen of principes halen voor andere bedrijvigheden.

Jezus is de beste ondernemer. Hij heeft visie, Hij is strateeg en Hij kan enorm goed vermenigvuldigen (schaalvergroting). Ik denk niet dat Hij veel met financiën bezig is. Maarja, als je straten van goud gewend bent, is zoiets als een bankrekening eigenlijk ook bijzaak.

Jezus bouwt wijs, Hij geeft nooit op en Hij kan heel goed met veel personeel omgaan.

Toch, ondanks dat Jezus global thinker is, zegt de Bijbel dat je iets wat klein begint vooral niet moet verachten. God werkt zo en geniet daar van! Hij wilde de wereld bevolken en schiep één mens. Hij redde de wereld en stuurde één Persoon.

Door de reformatie (één Luther) kwam ontwikkeling en ondernemerschap op gang. Met name de zakenlui verspreidden op hun reizen het Evangelie. En er ging toen nog van alles mis, maar er volgde wel een gouden eeuw.

Jezus ziet in (onze) ondernemers hoop voor Nederland. Niet alleen hun boodschap, maar ook hun werkwijze en ‘succes zonder prijs’ mag een getuigenis zijn. 

Trouwens weer de eerste keer dat ik ‘bedien’. En dan nog wel op Valentijnsdag! Een lief gebaar van de Heer of…? Ik hoop dat mijn andere onderneming er niet onder leidt. Van mijn huwelijk had ik geen sabbatical. :-)

Lieve schat, iedereen mag het weten: I love you! 

Happy Valentine allemaal!

Tot morgen!

Comment