Meestal schrijf ik de Everydays voor mezelf. Ik lees ze minstens zes keer opnieuw, dus de boodschap komt goed aan. Gisteren had ik m’n Everyday ook weer zelf nodig. 

De dag was zo lekker gestart met een skype-gesprek met onze voorganger in China, pastor Chris. Wat een bediening heeft onze gemeente daar, wat geweldig dat hij en zijn gezin daar al zoveel jaar zijn. Had je vandaag je eigen voorganger al gezegend met je gebed? Neem dan nu nog even tijd om pastor Chris en Heleen op te tillen met je woorden! 

Even na dat mooie gesprek, zag ik een donkere wolk boven ons Edese huis hangen. Ik leek zelfs even wat knorrig… Wat was hier aan de hand? Ik liep aan tegen een grens, die ik op die plek liever niet gezien had. Ik zag even niet de voorziening voor iets waar ik geloof voor heb… Hoe zat dit nou? Waarom had de Heer dit niet even gesetteld? Een serie ongemakkelijke vragen borrelde ongemerkt omhoog. 

Fijn dat ik mezelf scherp had gezet op Romeinen 12. Hoe zei Paulus dat ook alweer? Richt in plaats daarvan je aandacht op God, dan word je van binnen uit veranderd (naar de Message). Gelukkig houdt mijn Vader ook van wandelen. We vonden een mooi stukje in het bos. Mij helpt het dan, om rustig in de Geest te bidden. Verandering van binnen uit? Amen. Opstaan in volwassenheid? Amen. 

Belangrijkste conclusie: met mijn Jezus is niets mis. Tweede: met mij is (dankzij Jezus’ volbrachte werk) niets mis. Mijn omstandigheden? Daarin mag ik heersen, ik mag spreken als koning, woorden gebaseerd op Zijn werk, die de wereld om mij heen in beweging brengen. Jep, zelfs een donkere wolk komt dan heel vlot in beweging! 

Een zonnige dag!

Comment