1.jpg

Tijdens de zomerstop lees je tot 16 augustus een selectie van eerder verschenen Everydays.

Tegenspoed als onderwerp? Valt Jong en Vrij van haar geloof?! ;-)

In één van zijn preken vertelt pastor Prince over ‘restoration’. Herstel van datgene wat je bent kwijtgeraakt of wat is misgegaan. Daarin vertelt hij over zijn zoontje, Justin. Een bijzonder mannetje. Hoezo? Omdat zijn vrouw Wendy, voordat Justin kwam een miskraam heeft gehad. Justin is dus ook herstel.  

Denk niet dat alles wat hij preekt, zonder uitdagingen hun leven binnenstroomt. Ook zij zijn hele gewone mensen. Maar met een bijzondere God, die ze helpt de beloften te beërven (innemen) in hun leven.

Sommige mensen die het tegenovergestelde ervaren of meemaken van wat er gepreekt wordt, worden negatief naar de bedienaars die het uitdragen. Leer dat snel af! Want daarmee maak jij jouw problemen (de bedienaar heeft ze niet veroorzaakt!) hooguit groter of langer.

Hoe werkt dat dan? Een voorbeeld: Negatief spreken over de gemeente. Jezus blijft de gemeente toespreken als was zij zonder vlek of rimpel. Als jij in een andere lijn spreekt, is het probleem niet alleen dat het niet in de waarheid is. Het probleem is dat je er zelf deel vanuit maakt, dus je bevuilt jezelf. Zoals kinderen zich insmeren met hun eigen poep. Wie gaat daar van stinken?

Als jij tegenspoed hebt, zoek dan niet -ongemerkt?- een zondebok, maar ga voor herstel! Ja, maar…. Help! Wie zegt er dan wat van als er fouten worden gemaakt? Een ander. Zijn naam begint met J en eindigt op een S. Hij zei: ‘Wie bent u dat u een oordeel velt over de dienaar van een ander?’ (Romeinen 14:4)

De verleiding is soms groot, maar deze uitspraak heeft mijn leven al vaak uit ‘het oordeel’ weggehouden. Of denk je dat ik nooit wat te klagen heb? :-)

Tot morgen!