Opnieuw werden we gisteren geconfronteerd met het werk van de moordenaar vanaf het begin. Vernietiging en angst, zichtbaar en voelbaar in Europa. 

Is er een manier om de geest van terreur (een woord dat onder meer ‘angst’ betekent) tegemoet te treden? Eén weg: standvastige liefde. Die drijft namelijk zéker alle angst uit. Deze liefde is het kenmerk van onze God. Waar in de naam van ‘religie’ dood gezaaid wordt, spreken wij Leven uit. 

De gebeurtenissen van gisteren zijn opnieuw een teken van de tijd waarin we leven. We bewegen naar het einde toe. Dit bewust-zijn helpt om je te oriënteren, je koers te bepalen voor de tijd die je nog hier doorbrengt. Geen angst, zeker niet op dit thema: jij bent veilig in de nabijheid van Jezus, in de bescherming van de gemeente. Wel wijs om te weten: het donker in deze wereld wordt donkerder - maar tegelijkertijd gaat het Licht van Jezus (Zijn genade, Zijn glorie) nog veel sterker schijnen. 

Jij bent vol van die Jezus, vol van Zijn licht. Wanneer je stevig staat in die waarheid, bied je, “standvastig in geloof” weerstand aan de geest die rondgaat in de wereld (1 Petrus 5:8). 

Voor het Joodse volk is terreur helaas geen uitzondering, maar een aanhoudende, dagelijks reële dreiging. Wanneer ik dit bedenk, ben ik weer terug in Hellevoetsluis, afgelopen zondag. Ik hoor pastor Avi spreken over de eindtijd en zie hem op het podium staan, terwijl hij ons zegent met de woorden: “Wij zijn veilig en beschermd onder Gods vleugels.” 

Samen zeggen we: “Amen”.

tip voor de komende dagen: op de homepage van deze app vind je twee series onderwijs die gaan over deze tijd: ‘Get Ready’ (deel 1 en 2) en ‘Beschermd en ontspannen leven in de eindtijd’ (deel 1-3). 

Comment