Vandaag werd ik gebeld door iemand uit Oost-Europa. In mijn geval is dat niet zo bijzonder, maar deze meneer wilde zaken met mij doen. Hij wilde mij ruwe olie verkopen. 

Dat vond ik een woest plan… hihi. Ik moest er een beetje om lachen: ik heb geen verstand van olie, weet niet hoe de oliehandel in elkaar zit en heb al helemaal geen idee van wat een ‘mooie prijs’ is, zoals deze meneer zijn olie aanprees. Waar kwam dit vandaan?!! Ik besloot de meneer een kans te geven en herhaalde voor de zekerheid zijn fabelachtige aanbod. 

Gelukkig heb ik vrienden in de gemeente die op school in bepaalde vakken beter waren dan ik - en nu in de oliehandel werkzaam zijn. Ik besloot direct maar even te checken: was dit het-ene-aanbod-dat-je-niet-moet-afslaan? Mijn vriend de Olieman begon hard te lachen. Op sappig Rotterdams legde hij mij uit dat “gebraje haantjes je nie in de mond vlieguh”. Ik teleurgesteld: dit leek niet alleen te mooi om waar te zijn - het was ’t ook. 

Zie mij beteuterd kijken - me nog even afvragend, welke les de Heer me met deze ervaring wilde leren… Ach, dacht ik: altijd goed voor een Everyday :) 

In welk vakgebied je ook werkzaam bent, hoe ‘handel’ naar je toe komt of hoe je ‘voor een baas’ je salaris verdient: Gods gunst is op jou. Je kunt daarbij het beeld krijgen van een soort gunst-magneet, die mooie olie-deals of salarisverhogingen aantrekt. Psalm 5:12 brengt dat iets anders in beeld: U zegent de rechtvaardigen, HEER, als een schild beschut hen uw gunst. 

Gods zegen is op jou - en als er even té ‘mooie’ kansen komen: Zijn gunst is als een schild!

Gezegend en beschermd - dit wordt een mooie dag!