‘s Ochtends hoor ik Cody zuchten: Kom op! Heb je nu nog je schoenen niet aan? We moeten bijna weg! Op dat moment komt onze andere dochter in haar pyjama de kamer binnen. Stralend. Cody dacht dat ze het dieptepunt al had gehad.

Tsja, wie wil er dan ook naar school als er zo’n leuke vader rondloopt? Genoegzaam sta ik met de duimen onder de oksels. Biddend dat Cody niet heeft gemerkt dat ik wellicht onbewust aan de vertraging van Miss Pyjama heb bijgedragen.

Gisteren zei de Heer: Ga oefenen in de Liefde. Tijd maken om het geliefd zijn door de Heer te overdenken en te cultiveren. Als er moeilijke omstandigheden komen kun je daardoor fier overeind blijven. Want je weet Wie er onvoorwaardelijk van je houdt en Wie er altijd bij je is.

Wij wachten soms met werk maken van zo’n oproep tot de problemen er zijn. Wat moest ik ook alweer doen om hier uit te komen? Was het nu geliefd of gegriefd voelen? En dan zijn we verbaasd als het niet meteen werkt. Wanneer God spreekt kun je het beter onthouden en prioriteiten stellen. Spreuken 12:15 en Spreuken 15:5

Ik vermoed eigenlijk dat onze meiden ’s ochtends alles aangrijpen wat vertraging veroorzaakt. Het komt niet alleen door die leuke papa dus. Ze hebben gewoon geen zin in school. Net zoals wij sommige omstandigheden niet willen. Dan zoeken we naar uitwegen.

Toch kunnen ook de dames beter leren wat wijsheid is in hun situatie. Bijvoorbeeld dat op tijd zijn zoveel handiger is. En meer plezier geeft. Vooral als het vriest hoor ik Cody denken. Die zo haar voornemens heeft voor het nieuwe schooljaar.

Herinner jezelf er ook vandaag weer even aan hoe geliefd je bent.

Je bent precies op tijd.

Tot morgen!

In verband met de vakantie van pastor Marcel plaatsen we deze week elke dag een al eerder verschenen Everyday.

Comment