imageDe Heer is zo aandachtig betrokken bij het verzorgen en verder helpen van de kerk. Keer op keer kwam ik als pastor op een punt dat ik dacht: Hoe nu verder? En dan heb ik het over de opbouw van de gemeente. Het gezond groeien als Lichaam van Jezus.

Eens in de zoveel tijd zie je de gebreken. En je ziet je eigen tekortkomingen om er iets aan te doen. Net zoals in mijn rol als echtgenoot, vader, vriend, mens, caviahouder, etc. ;-)

De kerk begon ooit met hulp van buiten. Pastor Prince kwam in 2005 vier dagen het Evangelie van genade uitleggen. Verrassing!

En zo is het gebleven.

Ik denk wel eens, als we weer iets gekregen hebben: ‘Nu moeten we het zelf kunnen. Met alles wat we gekregen hebben moeten we nu onszelf kunnen redden.’ Mmmm… leuke woordspeling.

Het is natuurlijk goed om te ‘rentmeesteren’ met wat je is toevertrouwd. Maar niet als daar stiekem iets bij zit van: niet zeuren verder. Dan hebben we God niet begrepen!

He loves to give. He loves to help. Always more!

Gisteravond hadden we twee worship pastors van Gateway Church op bezoek. Ik had eerder al wat verlangens met betrekking tot de aanbidding in Jong en Vrij. En gisteravond keek ik in het gezicht van een deel van Gods antwoord! Godsmannen, gestuurd vanuit Amerika. Bovennatuurlijk aan ons verbonden.

Ik sta weer verwonderd…

Wij denken soms dat je volwassen bent als je geen hulp meer nodig hebt. Ik denk dat we geestelijk volwassen zijn als we beseffen dat we alle hulp kunnen gebruiken. Én durven te vragen. Én het ook aannemen, in de zin van er naar luisteren en opvolgen. Dat wil ik!

Op de een of andere manier hebben mijn kinderen die terughoudendheid die in mij zat niet meegekregen. Zij vragen onbeperkt om hulp! Zij geloven ook glansrijk in mee, meer en nog eens meer. Maar… ze nemen wel alleen datgene aan wat hun uitkomt. Dat herken ik trouwens wel op persoonlijk gebied. (Cody leest ook mee, dus hier stop ik even ;-)

Cool om in kinderen je eigen geestelijke ontwikkeling te herkennen. Op één gebied zijn zij zelfs verder. Zij schamen zich niet. Ook niet als ze hulp nodig hebben. En ze zijn ook nooit beledigd als ze met hun kinderlijkheid geconfronteerd worden.

En ik? HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP!!!! ;-)

Tot morgen!

In verband met de vakantie van pastor Marcel plaatsen we deze week elke dag een al eerder verschenen Everyday.

Comment