Everyday.jpg

Soms komt eenzelfde thema in verschillende gesprekken terug. Dat gebeurde mij de afgelopen week. “Zeker tijd voor een Everyday,” dacht ik :) Het thema kort te omschrijven als: praktisch je leven van iedere dag indelen en je tijd slim gebruiken. Heb ik daar zoveel verstand van? Nou nee, maar door genade wel wijsheid ontvangen - en die mag ik dan weer doorgeven. 

Een blog van vorige week (teruglezen: http://www.jongenvrij.nl/blog/praktisch-1) was blijkbaar de aanleiding. Daar gaan we dan met het eerste principe (en ik heb er drie!): Met tijd kun je omgaan als met geld. Of tijd geld is, zoals het spreekwoord zegt, weet ik niet, maar je kunt het principe van ‘tienden’ hierop wel degelijk toepassen. 

Het helpt mij om de dag te beginnen met een moment met de Heer. Hem te bedanken voor wie Hij is, voor wat Hij geeft. Naar zijn woord te luisteren, iets te lezen of te mediteren. Hem wijsheid te vragen voor mijn programma die dag. 

Gewoon je hart uitspreken bij Hem - en Hem vervolgens aan het woord laten, ingewikkelder is het niet. Misschien vraag je je af, waar je de tijd vandaan moet halen om dat op een drukke werkdag te doen - want dat was nou juist het probleem. Goed nieuws: die tijd, die heb je al. Iedereen ontvangt iedere nieuwe dag weer precies evenveel tijd, 24 uur om precies te zijn. De vraag is dus alleen, wanneer jij dit moment neemt. 

Verwacht namelijk (het principe van tienden!) dat deze dagstart vrucht oplevert! Tot mijn verbazing past er regelmatig meer in een dag dan ik tevoren voor mogelijk had gehouden… 

Wanneer dit advies jeuk veroorzaakt of 'ruikt' naar wat vroeger ‘stille tijd’ heette, gun jezelf dan een doorbraak op dit terrein. Dit is geen wet en trouwens, daarvan was jij bevrijd (Galaten 5:1). Dit is het eerste praktische principe dat je kan helpen om je dag met een hemelse start ook een hemels verloop te geven. 

Tip voor de dagstart: begin klein, bijvoorbeeld met dit gebed: Dank U Vader voor deze nieuwe dag. Ik ben uw geliefde kind, rechtvaardig voor U in Jezus. Uw genade en gunst zijn op mij vandaag. Ik verwacht Uw zegen in alle facetten van mijn leven en ik dank U daarvoor!