Misschien is het een idee wanneer we als gemeente een eigen airmiles programma beginnen: aan reizen geen gebrek - met zo een roeping kom je nog eens ergens :).

Gisteren ging ook ps. Michel op reis: samen met een voorganger uit Vlaanderen is hij een week in Suriname om te spreken met kerkleiders, in bijeenkomsten het goede nieuws van Gods onvoorwaardelijke liefde te delen. Gaaf, wanneer we met alle broers en zussen samen bescherming en zegen uitspreken over hun reis. 

In Israel reist ps. Arnaud: volop in voorjaarsgroen en bloesem! Gisteren stond hij met zijn groep in Gethsemane, de plek waar Jezus het bloedige zweet werd uitgeperst. 

“Follow Him” is ook: aannemen, dat Hij daar voor jou was. Hij zou de beker van de veroordeling leegdrinken. Dat hoef jij niet meer te doen, wanneer je Zijn plaatsvervangend lijden aanvaardt. 

De druk die Jezus daar doorleefde, levert ons zegen op. Niet voor niets is Gethsemane de plek van de olijfpers: de zegen stroomt in de vorm van hemelse olie die ons verzorgt. 

Als de psalmschrijver schrijft over Gods grootheid, dan wordt de natuur in Israel bijna zichtbaar: 

Zo zal hij brood winnen uit de aarde
en wijn die het mensenhart verheugt,
geurige olie die het gelaat doet stralen,
ja, brood dat het mensenhart versterkt (Ps. 104)

Wanneer jij vandaag neemt van brood en wijn, wordt jouw hart sterk en blij. Die kracht en blijdschap stromen, wanneer je bedenkt: ik ben vergeven, mijn ziel is zelfs van besef van zonde gereinigd!

Jouw gezicht straalt, wanneer je vrijspraak hebt ontvangen. Wanneer de druk van iedere wet, ieder ‘jij moet dit om dat te bereiken’ is weggenomen. Zo wandel je ontspannen, compleet verzorgd in Zijn nabijheid. 

Follow Him...... je zou niet anders willen!