Everyday.jpg

Laat me iets eerlijk aan je opbiechten: vaak lees ik zelf de Everyday. Niet dat deze dan als een verrassing komt - zo kort van geheugen ben ik nou ook weer niet ;) Wel helpt het mij om nog even te mediteren op - inderdaad - de woorden die ik zelf heb opgeschreven. 

Zo ging dat deze week ook: het verhaal van de zieke man uit Johannes 5. Grappig genoeg belandde ik deze week ook in een preek van Pastor Joseph Prince uit Singapore over ditzelfde Bijbelgedeelte.

Aan het bad van Bethesda in dit verhaal lijkt het te gaan over het water - het ‘ding’ wat nodig is voor genezing en voorziening. De zieke man over wie we gisteren schreven, ligt oog-in-oog met Jezus, maar begint zelfs tegen Hem over als het water gaat bewegen… Het lijkt verder te gaan over mensen: er is niemand om mij te helpen zegt de arme man. Tenslotte lijkt het te gaan over ‘zelf’ - ik probeer het wel, maar altijd is een ander al vóór mij in het water…

Jezus en Zijn genade zijn zó anders. Daar linkt het verhaal van Bethesda ineens aan het Kerstfeest. Jezus kwam op aarde, om alle ‘dingen’ en menselijke inspanning overbodig te verklaren. Zijn enige vraag is vandaag: ben jij bereid om Mij voor jou te laten doen wat je zelf niet kunt? 

Dán ben je op de juiste plek. De wet begint pas te werken, wanneer jij je beste beentje voor zet. Wanneer de Persoon van Genade komt, is daar kracht - zonder dat jij daarvoor iets presteert, voordat je alle principes toepast en de spelregels volgt. 

Wanneer jij naar Jezus kijkt, begint het wonder. Voelde jij je verlamd? Je springt op en wandelt in je bestemming. Was je blind? Je gaat dingen zien die de wereld niet voor mogelijk houdt! Was jouw hand verschrompeld? Jezus geneest, zodat alles wat jij aanraakt, gezegend is! 

Mooie dag!