Wat een feest: twee dagen om te mediteren op wat de Geest kwam geven, kwam doen! Heb je genoten van de dienst op zondag? Ik vind het zo bijzonder hoe op verschillende locaties, in onderwijs, in aanbidding, zelfs in deze Everyday de lijnen van Pinksteren bij elkaar komen. 

Dat geldt ook voor het onderwijs dat vanuit Singapore naar ons toe komt. Jong en Vrij heeft veel te danken aan Pastor Prince van New Creation Church. Dit weekend las ik de volgende woorden: 

Wanneer je vandaag een vergissing begaat, in plaats van schuld je te laten overweldigen, antwoord met: “Ik ben nog steeds de rechtvaardigheid van God in Christus! Ik kies ervoor de overvloed van genade en de gift van rechtvaardigheid te ontvangen” (op basis van Rom. 5:17). Dit is hoe overwinning over zwakheid tot stand komt. 

Eén van de belangrijkste taken van de Geest (die ook de Geest van Genade wordt genoemd), is ons te overtuigen van onze rechtvaardigheid in Christus. Hij wordt wel een ‘zegel’ genoemd, het ‘eigendomsstempel’ dat God op ons gedrukt heeft. Kan iemand iets van God afpakken, bijvoorbeeld door jouw vergissing van vandaag? No way: jij bent in Jezus voor altijd verzekerd van Zijn reddingswerk, zelfs uit een pudding-situatie waarin je zelf bent (mis)gelopen. 

Door het werk van de Geest zijn gerechtigheid (niet je eigen rechtvaardigheid, maar die van Jezus), vrede (Jezus’ diep vervullende Shalom) en blijdschap (niet zomaar lol, maar voor altijd Gods brede glimlach over jou en daarmee in jouw hart) jouw deel. 

Meubelboulevard of familie, rust of actie vandaag? Hierop valt lekker te mediteren! 

Een tweede Pinksterdag, ik vind ’t een goed idee… ik kan er nog wel 364 gebruiken! 

Tot morgen!