Er zijn twee voetballende partijen die allebei bidden voor de wedstrijd. En ze vragen nooit nederig of die ander mag winnen. Heb jij je wel eens afgevraagd hoe de Heer dit doet? Zegent Hij allebei? Blijkt dat Hij een favoriet heeft, als er één wint? Of houdt Hij Zich afzijdig?

Nee dames, we gaan EVERYDAY vandaag niet ontheiligen met voetbal. Het gaat om gemengde belangen. Wat nu als twee gelovigen iets tegenovergesteld willen? In dit geval mijn oudste dochter en mijn vrouw. Gebedsonderwerp: ‘onze’ muis. Hoever lopen de belangen uit één? Leven en dood.

Amber heeft geen klein zwak voor dieren. Haar knuffeldieren hebben een bijzondere plek in haar hart. Er mag er nooit één weg, zelfs niet de berging in. Geen denken aan! En de meest gevaarlijke en levensbedreigende diersoorten noemt zij schattig. Toen er plannen ontstonden om de muis te elimineren, werd dat door Amber resoluut goddeloos verklaard.

Dus werden de muizenvallen stiekem het huis binnen gesmokkeld en met omtrekkende bewegingen in de late avonduren uitgezet. Maar de zegen leek op de gehele veestapel te zijn. Zo hoorde ik de muizenval een keer dicht klappen. Maar de bovennatuurlijke bescherming was daar! Eten weg. Muis ook weg.

Cody zei: ik bid dat ik niet over muizen droom. Amber reageerde: ik bid dat je er wél over droomt. Voila, Cody droomde over muizen. Zo nam de strijd in de muizenlijke gewesten apocalyptische vormen aan. Tot dat ik gisteren als scheidsrechter besloot aan welke kant ik stond. Vanochtend bleek de strijd beslecht. Pijnlijk detail: De muis is aan z’n einde gekomen door datgene waar elk kind groot mee is geworden: pindakaas.

En de volgende strijd is alweer daar: jij moet het Amber vertellen. Nee, jíj wilde ‘m zo nodig dood, dus jij gaat het Amber vertellen. Heer?! ;-)

Tot morgen!

Comment