Verwarring alom gisteren. Wat was er gebeurd? De verse Everyday van zondag stond niet in de app - en mijn Annemarie verscheen niet in de dienst. Ik wel. Alle trouwe lezers van de Everyday meldden zich om te checken of ons nieuwe kindje zich had aangediend - en mij van het schrijven van een Everyday heeft afgehouden. 

Nee, was ’t antwoord. zelfs op het moment dat ik dit schrijf, is het nog allemaal rustig in ons huis. Het niet-verschijnen? Gewoon een technisch hikje. Geen nieuws dus. 

Het tegenovergestelde gold voor de dienst in Amersfoort. De gemeente werd door aanbidding en onderwijs meegenomen in… inderdaad grote verwachting van een grote God (zie de zondagse blog). Hij is Redder, Genezer, de Gezondheid zelf. Dat is goed nieuws voor de wereld. 

Die boodschap kan soms ongemakkelijk voelen of zelfs zeer doen - wanneer je in je leven moeite, ziekte en verdriet ziet. Ik citeer even een briljante regel van mijn collega pastor Constantijn: We preken niet wat we zien, we preken Wie we zien- zodat wat we zien, gaat lijken op Wie we zien. 

Dat werkt zo: door te focussen op wie Jezus is, ons bewustzijn te vullen met Zijn identiteit en Zijn waarheid, gaat onze ziel, ons gevoel, ons lichaam zich voegen naar wie Hij is. Ongelofelijk? Hooguit ongewoon geworden, maar dat gaat veranderen! 

Uit Brisbane, Australië komt een leidersechtpaar dat deze overtuiging heeft zien groeien tot een internationale bediening. Onder de naam The Normal Christian Life laten ze zien, hoe de bovennatuurlijke kracht van God in ons leven werkt. Hoe? “Gewoon, omdat we kinderen van God zijn en in een intieme relatie met Hem mogen leven,” vertellen ze op hun website: “zo wandelen we in Zijn bovennatuurlijke kracht.” 

Een week vol van dat normale Christelijke leven begint met relatie: een diep besef van hoeveel Vader van jou houdt! 

Mooie week!