Naast de diensten op zondag in alle locaties van Jong en Vrij (Was ’t mooi? In Amsterdam wel) ging dit weekend vanuit de gemeente opnieuw een flinke stroom “naar buiten”. In de afgelopen weken noemde ik zo’n weekend-update wel “een rondvlucht”, maar voor deze route moet je minstens in een turbojet stappen. Grotere glorie zullen we maar zeggen. 

Pastor Willem is in Israël met een groep van onze vrienden van Doorbrekers. Zondag werden drie mensen uit deze groep gedoopt. Samen met hen bad pastor Willem voor de vrede van Jeruzalem, terwijl achter hen de kanonnen in Syrië bulderden. “Shalom ha Mashiach” bidden we met hen mee voor Israël!

Pastor Karsten was met een team in West-Vlaanderen. Onze broers en zussen in België ontvangen iedere maand een spreker van Jong en Vrij, iedere tweede maand is er ook een evenement op zaterdagavond waar we met een worshipteam medewerking verlenen. Gaaf om zo betrokken te zijn bij de verspreiding van de boodschap van genade in België!

Annemarie Jochem (vrouw van Pastor Arnaud) was met leiders uit Almelo op pad: ook in België, maar op de vrouwenconferentie van een gemeente uit het zuiden van ons land. Wat gaaf, dat zij mochten uitdelen van wat wij – uit genade, die ons niets kost - ontvangen hebben!

Ik zei ’t al: Amsterdam was tof. Voor mijn hart heel persoonlijk. Na een turbulente tijd in ons gezin landden we vandaag ieder persoonlijk én met elkaar in de rust die Jezus zelf is. Dankbaar, dat wanneer ik bedien, de zegen altijd eerst door mij heen stroomt – ofwel “de kraan wordt eerst zelf nat”. Ik droog me voorlopig niet af. 

Fijne week!