Voor Cody, mij en de meiden wordt 2016 een heel ander jaar. Sinds een aantal weken zitten we elke zondag in Rotterdam. Na jaren van ‘zwerven’ langs de verschillende locaties, terwijl Cody in Hellevoetsluis naar de kerk ging, hebben we ineens een vaste plek met elkaar. Dat bevalt goed!

Eindelijk net als jullie stressen om op tijd in de auto terecht te komen. In mijn geval tijdens de rit emoties van drie vrouwelijke wezens in het spoor zien te krijgen voordat we naar binnen rollen.:-)

Ik blijf trouwens wel langskomen in de andere locaties, dankzij techniek. Door middel van video kan ik op alle plekken tegelijk zijn, zoals bij Generosity Sunday. De beelden komen dan in de toekomst vaker uit locatie Rotterdam: poppodium Annabel.

Als je daar ‘s zondags vroeg bent, ruik je soms de bierlucht nog. Klokslag 10.30 uur daalt de Geest van worship neer in het pand. Door speakers waar een paar uur daarvoor waarschijnlijk wat anders doorheen klonk, klinkt Jezus. Hemel komt op aarde.

Onder de wet werd het reine als het onrein aanraakte, zelf ook onrein. Onder de genade werkt dit andersom: het onreine wordt juist rein. Ik voel me hélemaal thuis in het centrum van de stad op een plek die religie waarschijnlijk als onheilig zou betitelen.

Een nieuw seizoen begint trouwens door je denken op te rekken.

Psalm 115:16 De hemel is de hemel van de HEER, de aarde heeft hij aan de mensen gegeven.

Mooi! Maar inmiddels zijn wij mede-erfgenamen van Jezus. Daardoor is de hemel nu ook van ons. En door ons verbond (onze verbinding) is de aarde, inclusief Rotterdam, ook weer van Jezus. Grote verwachting!   

Jong en Vrij Rotterdam is vanaf morgen officieel geopend. Elke zondag om 10.30 uur.