Everyday.jpg

Voor iedereen die de Everyday leest: van harte een goed nieuw jaar! Zelf begon ik het jaar om 12 uur ’s middags op oudjaarsdag in Rotterdam. 

Dat klinkt grappig - en dat was het ook. Pastor Steven had bedacht, dat we net zo goed midden op de dag het nieuwe jaar konden beginnen als midden in de nacht. Dat voordeel heb je dan met een verduisterde zaal :) Om (bijna) precies 12 uur, midden op de dag dus, kwam confetti naar bedenen en werden oliebollen met sterretjes binnengedragen. 

Pastor Steven verbond het thema ‘middernacht’ met het verhaal van Paulus en Silas die gevangen zaten - omdat ze nota bene het evangelie verkondigden. Heb jij je ook wel eens ‘gevangen’ gevoeld terwijl je met de beste bedoelingen aan iets begonnen was? Misschien hoorde je jezelf wel roepen ’en het was toch ook nog Gods plan?!?!’ 

Deze twee evangelisten wisten van gebonden zijn: voor alle zekerheid waren zelfs hun voeten aan de ketting gelegd. Niet echt lekker unstoppable bewegen dan, om maar even een term van 2017 te gebruiken… Dan komt het moment van ‘middernacht’ (Handelingen 16:25). Hoe donker kan het om middernacht zijn - en wat kunnen dingen anders lijken in het midden van de nacht. ‘Middernacht’ in je leven kan een tijd zijn van eenzaamheid, angst en verwarring. Paulus en Silas gaan deze gevoelens te lijf met… aanbidding. Ze zetten liederen in - met daverend resultaat. God zorgt zelf voor een oplossing en geeft bevrijding - niet alleen voor de twee mannen in de kerker, maar zelfs voor hun bewaker en zijn gezin. 

Wat het nieuwe jaar brengt, weten we niet. Wat we wél weten, is dat in de momenten van ‘middernacht’ God aanwezig zal zijn en bevrijding zal geven. Bevrijding die leidt tot licht in jouw leven en in dat van de mensen om je heen. Licht, dat alle mogelijke duisternis wegjaagt! 

Een mooi jaar gewenst! 

Tip: begin het jaar goed en luister naar de preek: NEW van pastor Steven. Ga via het startscherm van deze app naar ‘preken’ en kies ‘Rotterdam’.