Ik geloof dat Jezus twee favoriete namen heeft.

De eerste is Jezus. Wel zo handig? ;-) Zo moest Hij genoemd worden, omdat Hij ons zou bevrijden van onze zonden.

De tweede is Immanuël. Dat betekent ‘God met ons’. Iets uitgebreider beschreven: Jezus woont bij Zijn geliefden. Ook deze naam kreeg Hij mee bij Zijn geboorte.

Pas na het kruis bleek hoe all inclusivedeze naam was: Hij woont nu ín ons. Maar wij wonen ook ín Hem. Hij is onze heilige (los-van-deze-wereld) woonplaats!

Waarom zo? Natuurlijk wil Hij dolgraag bij ons zijn. Hij houdt van ons. Maar dat God met ons is, heeft ook grote betekenis voor ons kwetsbare leven hier op aarde:

Jesaja 8:10-12: Smeed een plan-het zal verijdeld worden; sluit een verbond-het zal nergens toe leiden. Want God is met ons. Toen greep de HEER mij bij de hand en hield me voor dat ik me anders moest gedragen dan dit volk. Hij zei: ‘Noem niet alles een samenzwering wat zij een samenzwering noemen. Wees niet bang voor wat hun angst aanjaagt, heb er geen ontzag voor.

In gewoon Nederlands: Boosdoeners kunnen al hun krachten tegen ons bundelen, het is zinloos. Want…Immanuël! En alles waar men op deze wereld ook bang voor is, voor ons niet nodig. Want…Immanuël!

Dat wil Jezus voor ons betekenen!

Geniet deze dagen met volle teugen. Maar kijk ook gerust en zonder angst naar de toekomst.

De Ultieme Liefde Zelf is er bij en gaat nooit meer weg! Zijn aanwezigheid mag voor jou worden alsof je in de huiskamer van de hemel woont. Altijd warm, altijd lichtjes, altijd lekker eten en altijd goed gezelschap! ;-)

Laat met Kerst in jou de hoop voor een goede toekomst –opnieuw- geboren worden.

Want…Immanuël!

Tot morgen!

Comment