Alles is nieuw. Dat was gisteren duidelijk in alle locaties van Jong en Vrij. Op veel plaatsen werden mensen toegevoegd die Jezus leerden kennen. Welkom in de familie! We gaan de eeuwigheid samen doorbrengen, mooi vooruitzicht!

Alles is ook nieuw voor ons team in Uganda. Verwacht de komende week wel wat praise reports en glory updates zoals onze Ugandese broeders het noemen. Gisteren sprak ps. Jaap in een gemeente: “amazing” zeiden ze. Ps. Michel sprak over het evangelie van genade op een radiostation. Extraordinary was daar het commentaar. Mooi he, ieder land z’n heel eigen cultuur. We zegenen onze broers en zus met een week van overvloed! 

Zelf reed ik na Almelo (dankjewel, gemeente van Twente, wat is ’t fijn bij jullie!) naar het One Weekend. Mijn vriend pastor Constantijn sprak en ik wilde ‘m graag aanmoedigen. Wat was het bijzonder om deze dag, zondag 3 april 2016 gemarkeerd te zien worden in het leven van onze jongeren. Stuk voor stuk werden ze uitgedaagd en aangemoedigd om de roeping die Vader voor hun leven heeft, te volgen. Benieuwd naar hoe ze ’t vonden? Ze vinden ’t vast leuk wanneer je ze ernaar vraagt in de komende tijd! 

Thuis was ’t ook even nieuw. We zorgen voor de twee kindjes van vrienden deze dagen. Drie en vijf jaar zijn de schatjes. Grote hilariteit aan tafel: ik zeg iets en ze praten me letterlijk na. Het grote na-zeg-spel. Ik was er gauw klaar mee, ging maar in ’t Hongaars verder - daar hadden de boefjes niet van terug :). 

Toch vertedert het beeld: nazeggen wat de vader zegt. Zeg jij vandaag na wat Vader over jou zegt? “Mijn geliefde kind, dit is jouw dag. Ik ben erbij om je te zegenen en te beschermen, jij komt niets tekort!”

Mooie dag!