Everyday.jpg

Het is een beetje onwennig, maar soms moet het gebeuren: dan onderteken ik een overeenkomst die gaat over véél grotere bedragen dan ik kan (en wil!) betalen. 

Deze week was het weer zover. Ik was ‘behoorlijk gemachtigd’ zoals dat heet, door een opdrachtgever. Gelukkig maar: zo kon ik namens hem ondertekenen. Dat betekent, dat een eventuele schuldeiser later niet bij mij de meubeltjes komt ophalen, maar bij mijn opdrachtgever aanklopt wanneer de rekeningen betaald moeten worden. 

Een geruststellende gedachte. Fijn dat ik ‘namens’ of ‘in naam van’ iemand anders mocht ondertekenen. Ik nam de plek van mijn opdrachtgever in - en wanneer het op betalen van de rekening aankomt, neemt hij gelukkig mijn plek in. 

Bijzonder ding, een naam. Mijn naam geeft mij toegang tot een reservering in een hotel of het bedrag op mijn bankrekening. Een hogere naam, zoals die van mijn opdrachtgever, doet me beschikken over een groter vermogen dan ik zelf zou hebben. Deze naam brengt me echter niet verder, wanneer ik bijvoorbeeld het paleis van koning Willem wil binnenwandelen. Dan is een nóg hogere naam, een hogere macht nodig. 

Waar onze middelen beperkt zijn, is Jezus’ naam hoger dan alle beperkingen. Zijn naam is machtiger, groter dan iedere andere macht op aarde. Daarom wordt Hij de Naam boven alle naam genoemd. Wanneer ik me op Zijn naam beroep, verbindt Hij Zijn hemelse waarde aan mijn woorden. 

Hij heeft ons een handtekening-bij-volmacht in de geestelijke wereld gegeven: Ik verzeker jullie: wat je de Vader ook vraagt in mijn naam - hij zal het je geven (Johannes 16:23). Wanneer we Zijn naam gebruiken, neemt de kracht van onze woorden in enorme mate toe. Lijken onze woorden krachteloos ten opzichte van de problemen, de ziekte of de uitdaging waarover we spreken? De naam van Jezus is ieder probleem, iedere ziekte en iedere uitdaging de Baas. De Eindbaas, welteverstaan!

Mooie dag!

Vandaag alweer een liedje? Ja, deze hielp mij te mediteren op de kracht van Zijn naam. No Other Name van Planetshakers, van het album Endless Praise, te beluisteren met deze link: https://youtu.be/SOg1WqONXXQ