Na de zomerstop pakken we de Everyday weer op. Waar waren we gebleven? Vlak voor de pauze schreef ik uit Albanië, waar een team vanuit Jong en Vrij de Grace Life Church hielp kinderen, jongeren en gezinnen te bereiken.

Opvallendste ‘resultaat’ van onze inspanningen in Albanië was wel dat de lokale voorgangers besloten na ons vertrek de gemeente een week te sluiten en zelf rust te nemen om met Jezus de plannen voor het nieuwe seizoen te bespreken. Dat is vakantie in de genade: rust nemen met Jezus en met elkaar. 

We genoten ervan de afgelopen tijd van hen te horen hoeveel zicht ze kregen op het nieuwe seizoen, juist vanuit die rust! Ze meldden afgelopen week lachend dat ze vooral prioriteit geven aan het ‘chillen’ met hun team. Een bijzonderheid: het fenomeen ‘chillen’ was tot nu toe aan deze lokale pastor voorbij gegaan :) 

Mij hielp het te zien wat de vrucht van ons bedienen is. Sterker: ik werd uitgedaagd zélf dieper die rust in te gaan. Wat mij betreft duurt de ‘vakantie’ nog even voort: vanuit rust ga ik ontdekken wat Hij voor mij heeft, meer zicht krijgen op Zijn hart voor mijn leven, het leven van mijn gezin. 

Laat je eens verrassen door het hemelse principe van ‘versnellen door te vertragen’. Jouw uitrusten versnelt het bereiken van doelen en het ontdekken van oplossingen gaat sneller, wanneer jij kiest voor ‘vertragen’: zitten aan Zijn voeten, luisteren naar Zijn woord. 

Geniet vandaag van de vrucht van de bediening van onze gemeente in Albanië door te kijken naar deze korte video-impressie. Je ziet, naast jongeren uit ons team, enkele jonge leiders van Grace Life Church en de lokale pastors: https://vimeo.com/177517002