imageEén van de tips rond hemels huwelijk is elkaar drie keer per dag omarmen. En dan geen snel ‘lets get it over with’. Nee, je houdt elkaar steeds 20 seconden stevig vast. Er zijn momenten dat dit 20 lange, tráaage seconden zijn. Ik weet niet of er over nagedacht is, maar in de meditatie ben je in 20 tellen in de hemel. Diezelfde 20 tellen kunnen je dus ook op een hele andere plek brengen. ;-)

In ieder geval juichte Cody uitbundig toen de ‘Hemels huwelijk tip’ binnenkwam. Niet zozeer om ons huwelijk te verbeteren. Cody houdt gewoon van knuffelen. Het is haar liefdestaal. En het boeit haar weinig of ik er ook wat aan heb. Als de gemeente net zo nam van Jezus als mijn vrouw van mij?! Eerst sloeg dat alleen op de cash in mijn portemonnee, maar er begint zich nu een lijstje te vormen. J

Overigens is het niet zo dat ik niet van knuffelen hou. Had ik iedereen ff te pakken rond het gemeenteweekend?! Ik ben vólop gehugd. En sommigen dachten mij daarmee te pesten. Helaas. Ik had al gewaarschuwd dat je niet alles wat ik in EVERYDAY schrijf serieus moet nemen.

Afijn, met onze dochters knuffel ik zo vaak als ik kan en zij het toelaten. Vooral dat laatste. Het excuus naar Cody was, dat ze dan later geen Heart Clinic nodig hebben. Cody tóch een beetje jaloers. Maar dat is sinds de Hemels Huwelijk hugs dus voorbij. En dat maakte mij dan weer jaloers. Alsof ik de controle kwijt ben. She owns me…?

Dát gaat veranderen, nam ik me voor. En gisteren was het zover. Ik dacht dat Cody zééér dringend weg moest. Voor iets wat zij héééél leuk vindt. Ik dacht shoppen. Er kon nog net een vluchtig doei af. Ik denk; mijn kans! Ik leer haar een lesje! Dus ik roep: ‘schat, zeg even normaal gedag?’. Ze komt wat verbaasd terug en ik pak haar stevig vast. Triomfantelijk klinkt er in haar oor: 20-seconden-tijd honey! En ik begin térgend langzaam te tellen.

Onmiddellijk ontspant ze. Heuh, denk ik? Dit gaat niet volgens planning. Ze spartelt niet? Sterker nog, ze gaat er voor zitten?! Ik heb geen zin en geen tijd om te knuffelen! Ik moet nog wat anders doen! Na 5 tellen die in werkelijkheid 15 seconden duren vraag ik: Heb je geen haast? Nee schat. Het kan ook morgen. Aaaaaaaaaaahhhhh!!!!!!!!!!!!

Hoor ik de Conferentie huggers lachen? Tsja. Echte liefde wint altijd. En Spreuken 26:27 blijkt ook weer te kloppen.   

Tot morgen!

Comment