We zijn weer thuis van een heerlijke week vakantie. Wat is het goed om weer hier - en dus op zondag in onze lokale gemeente, Amersfoort te zijn! Er was een kleine discussie met één van mijn collega’s: was Paul wel op een ‘kleine’ vakantie of moest dit inmiddels een ‘grote’ vakantie genoemd worden? Nu was deze lieve collega met zijn gezin héél lang op een grote vakantie in Israël, dus ik had geen medelijden :) 

Heerlijk om vrij te zijn, maar ook goed om elkaar weer te ontmoeten. In sommige van onze locaties beleven we deze week een ‘gebedsweek’. Paar woorden daarover, vandaag, goed? 

Misschien ben je volgens jezelf niet zo’n bidder of spreekt de term je niet zo aan (stukje geschiedenis die je dwarszit?). Wat we met de bijeenkomsten deze week gaan beleven is echter verre van saai of oubollig. 

We verwachten als lokale gemeentes zelf te groeien door tijd met de Heer door te brengen, van Hem te ontvangen. We verwachten ook, dat door aanbidding en gebed de gemeente van invloed gaat zijn in haar omgeving. 

Engelen zouden graag meer willen begrijpen van het geheim van jouw redding (1 Petrus 1:12). Dat is: het complete werk van Jezus en de heerlijkheid die daaruit voortvloeit. Voor jou én voor iedereen die dat met jou ontdekt. Wow! De geestelijke wereld is dus al onder de indruk van wat Jezus voor jou heeft gedaan en de autoriteit die Hij jou daarmee heeft gegeven. 

De wereld kijkt er (reikhalzend, zegt Paulus!) naar uit om daarvan meer te ontdekken. Leuk: da’s geen opdracht, maar een heerlijke belofte, die jou (op jouw tijd, op jouw manier) enorm blij gaat maken. Misschien gaat deze week daartoe een aanzet zijn, mogelijk door één van de gebedsbijeenkomsten, of gewoon, in jouw wandeling met Vader. Geniet ervan! 

Mooie week!