Op het risico af dat je nu wéér een liedje in je hoofd hebt (even eerlijk: wie neuriede gisteren “Thank You”?) - toch maar de titel van Abba’s klassieker van lang geleden. 

De Zweden bezongen hun probleem: Is ’t niet verdrietig - ik werk de hele dag, de hele nacht - om alle rekeningen te betalen - toch heb ik nooit een cent over - ’t is jammer - maar in mijn dromen heb ik een plan…

Dat plan bestond dan uit een rijke man trouwen óf de loterij winnen. Weinig creatief… Zondag was ik bij ps. Karsten in de gemeente. Zijn oneliner moest ik opschrijven: “Meer geld is niet de oplossing voor problemen, meer Jezus is de oplossing!”

Zó jammer als je focus op geld is… ten eerste is het een ruilmiddel dat symbool staat voor iets anders. Op zichzelf waardeloos dus. Het vertegenwoordigt de waarde van goud. Da’s mooi, hoor ik je denken. Dus: veel geld is toch veel goud. 

Mag ik je eraan herinneren dat in het perspectief van jouw Vader ‘goud’ dat spul is, waarmee ze de straat beleggen in de hemel? Het bezit van goud kan dus niet de oplossing zijn. 

Daarom herinnert Vader ons er op alle mogelijke manieren aan dat Hij onze voorziening is. Hij voor-ziet, kijkt letterlijk vooruit (omdat Hij boven de tijd is) en zorgt voor alles wat we nodig hebben.

Eén van de dingen waarvoor hij zorgt, is jouw plek en rol in deze wereld. Hij verlangt ernaar dat jij, net als Hij, grootmoedig omgaat met mensen om je heen. Royaal deelt van wat je (om niet) ontvangen hebt. 

Ten diepste is dat Zijn doel wanneer Hij ons zegent. Ons hoger tillen, mooier maken met Zijn rijkdom. Waar jij komt, is het écht a rich man’s world!

De preek van Generosity Sunday gemist of nog eens terugkijken? Check het startscherm van deze app!