imageZe bleven dagelijks onderricht geven in de tempel of bij iemand thuis. [ Handelingen 5:42 ]

Ik ben soms niet zo snel van begrip. Pakweg een half jaar geleden bedacht ik me ineens dit: Als de eerste gemeente dagelijks samen kwam en –daardoor?- verbluffende resultaten zag, dan moet Jezus dus wel elke dag gesproken hebben. En als je beseft dat de gemeente Zijn aanstaande Bruid is, dan is dat eigenlijk best wel logisch.

Daarna bedacht ik: Maar als ik ‘de Pastor’ ben in onze situatie nu, dan wil Hij dus tegen mij elke dag dingen vertellen waar de gemeenteleden mee geholpen zijn. ‘Elke dag?’, dacht ik met één wenkbrauw omhoog. Of twee, dat weet ik even niet meer.

Zonder dat ik al enig idee heb wat de Heer tegen mij gaat zeggen, vertrouw ik erop dat er elke dag iets goeds komt. Voor jou. Voor mij. Omdat Zijn woord zegt dat Hij wil.

Heb jij bepaalde verantwoordelijkheden of rollen waar elke dag of regelmatig iets voor nodig is? Durf je dan te gaan verwachten dat Jezus trouw zal zijn aan jou? En je steeds zal inspireren en geven wat nodig is? Zonder dwaas te zijn, durf jij vast zó te gaan bewegen alsof de voorziening eraan komt? Neem jij, net als ik, vandaag een stap in geloof? Er is een overvloed aan genade beschikbaar, zegt de Bijbel in Romeinen 5:17.

Ik had eerst nog als excuus dat we niet dagelijks konden samenkomen. En toen kwam de app.

Tot morgen!

Comment