Over twee weken landt onze pastor uit China, Chris, met zijn gezin op Nederlandse bodem. Deze helden, die al jaren in Azië het Evangelie van Gods onvoorwaardelijke liefde bekend maken, komen voor hun tweejaarlijkse groot verlof naar ‘huis’. 

Onduidelijk overigens of Nederland nog hun ‘thuis’ is na zoveel jaar. Het huis waar ze wonen, staat immers in Zuid-China - niet in Nederland. Dat is de reden dat de afgelopen tijd intensief is gezocht naar geschikte en betaalbare woonruimte in de buurt van de scholen waar de dochters van de familie de komende maanden naar toe gaan. 

Die plek lijkt nu gevonden: een leegstaande pastorie(!) in het hart van Hilversum. Met Chris en Heleen zijn we superblij dat er een mooie plek is die zij de komende maanden als hun home away from home kunnen gaan ervaren. 

Toen gebeurde er nog iets moois… Omdat het Hilversumse pastorshuis op dit moment volledig leeg is, mag het worden ingericht met alles wat nodig is voor een gezin van vijf. Niet alleen vanuit Jong en Vrij, maar ook vanuit andere Hilversumse kerken wordt op grote schaal hulp geboden. 

Jessica, die de inrichtingsactie coördineert, appte me: Wat me raakt is dat dit mensen uit meerdere kerken samenbindt: mensen komen met gordijnen, bij twee verschillende kerken wordt de inventarislijst uitgedeeld, een connectgroep gaat schoonmaken en koopt spullen, zodat het huis er ook gezellig uitziet. Mensen uit Jong en Vrij Rotterdam zorgen voor keukenkastjes vol eten en drinken… 

Dit gebeurt allemaal, terwijl pastor Chris met zijn gezin geniet van een korte vakantie, op reis naar ons land. Mooi beeld voor ons, dacht ik: onze ‘zendeling’ in China heeft, terwijl hij volledig in de rust is, dit samenbindende effect op kerken in Nederland. 

Jouw roeping? De bediening van de gemeente? Terwijl wij rusten, doet Vader Zijn werk!

Vind jij het leuk om mee te helpen in te richten en schoon te maken? Heb je inventaris beschikbaar voor een gezin met drie jonge dochters? Neem contact op met missions@jongenvrij.nl voor meer informatie!