Grace Home is de naam van de gemeente in Budapest, Hongarije, waarmee Jong en Vrij verbonden is. Ruim anderhalf jaar geleden is de gemeente van start gegaan, sindsdien hebben veel mensen de weg naar ‘huis’ gevonden. 

Gisteren vertrok een groep van 12 mensen uit deze gemeente op hun eerste mission trip. Naar Roemenië gaat de reis. Vandaag zijn ze in een Hongaars sprekende gemeente in Arad, morgen in Salonta. Deze twee gemeentes volgen het onderwijs van genade al langere tijd, mede geholpen door de video-preken vanuit Grace Home. Nu vonden ze het tijd om met elkaar kennis te maken en meer te horen over het Evangelie. 

Het Evangelie dat Jezus kwam brengen, is zo bijzonder omdat het niet voortbouwt op het principe: ‘doe dit, dan krijg je dat’ - dat je overigens in veel religies tegenkomt. Het is het goede nieuws van een God die zegt: “juist omdat jij het niet kunt, heb Ik alles gedaan om jou weer in Mijn nabijheid te krijgen!”. Paulus noemt dit niet voor niets het glorieuze evangelie van de blijde (gezegende) God (1 Timoteüs 1:11). Zelfs God is blij met het Evangelie - doe je mee? 

Even dwalen mijn gedachten af naar de allereerste keer dat pastor Sziszi uit Hongarije, samen met een aantal van zijn vrienden naar de Jong en Vrij conferentie kwam. Ik zie weer hoe niet alleen de boodschap maar ook de omarming van een blijde, gelukzalige (NBV-vertaling) God in hun harten landde. 

Bijzonder om ze vandaag op pad te zien gaan. Als ik mijn ogen sluit, zie ik Vaders omarming voor de mensen van Roemenië. Hoe Zijn liefde van vóór de grondlegging van de wereld naar hen uitging, hoe Hij hen op het oog heeft, om hen mee te nemen in Zijn triomftocht. 

Een triomftocht die niet eindigt bij de grenzen van een land of een werelddeel, dat blijkt! 

Mooie dag!