Een jonge gemeente in een land met een ingewikkelde geschiedenis. Dat zou in één zin de positie van Grace Home Church in Hongarije kunnen beschrijven. 

“Ik heb het nodig”, zei de voorganger een tijdje geleden, “dat de vrouwen in mijn gemeente nóg sterker worden in hun identiteit.” Geen twijfel over het onderwijs dat hij iedere week in de gemeente geeft: dat bouwt ‘de nieuwe schepping in Jezus’ voortdurend op. Wat is er dan nodig? Een specifiek ding, wat misschien alleen vrouwen écht begrijpen en écht over kunnen brengen. 

Tegelijkertijd realiseert pastor Sziszi zich dat veel mannen in de gemeente het goede nieuws horen - maar van binnen ‘kind’ blijven.

De komende dagen gaan pastor Karsten en Marloes naar Budapest. Ze worden vergezeld door enkele oudsten. Hun missie: “Van jongens mannen maken.”, zoals pastor Karsten dat beeldend zegt - of, citaat van zijn wederhelft: "Vrouwen laten zien wie ze zijn in Jezus, in hun huwelijk en in de gemeente." 

In een eveneens verwond land, België, staan relaties onder druk. Een regio waar zoveel bloed heeft gevloeid als West-Vlaanderen is in Europa moeilijk te vinden. Dat trekt zijn sporen - in mensenharten, in families, in relaties. 

Pastor Jacob van Grace Family Church in Woesten vroeg: “Zou je pastor Willem en zijn vrouw Marian willen sturen? We geloven dat zij in een weekend zoveel wijsheid kunnen aanbrengen, zo sterk kunnen bedienen, dat we daarna zelf verder kunnen.” Ook zij: dit weekend weer op reis samen met enkele leiders.

Grappig dat deze vragen bij onze gemeente terecht komen? Vraag je je af, wat we ‘buiten de deur’ moeten, terwijl ‘binnen’ nog zoveel dingen optimaler zouden kunnen? 

We geloven dat we al enorm gezegend zijn met wat we ontvangen hebben. Van die zegen delen we uit. Blessed - to be a blessing, zeg maar :) 

Mooie dag!