Mediteren helpt om Gods woorden diep in je hart te laten doordringen. Daarvoor gebruik je je mond. Door uit te spreken wat Gods woord over jou zegt, verleen je (priesterlijke) kracht aan die woorden. 

Voor wie dat nog lastig vindt, vandaag een hulpmiddel. We beginnen met woorden die David ons heeft voorgezegd: Psalm 118:6 (HSV): De HEERE is bij mij, ik ben niet bevreesd.

Laten we met het eerste deel van de zin beginnen. Dat moet helpen om het tweede deel in ons leven waarheid te zien worden. 

Je kunt deze zin lezen zoals je de koppen van de nieuwssites scant: yep, de Heer is bij mij, check… door naar de volgende pagina. Probeer het vandaag eens zo: 

 

DE HEER is bij mij… Neem hier even pauze en bedenk over wie dit gaat. Dit is de Schepper van hemel en aarde die bij jou is. De grote God, almachtig, alles wetend, boven tijd en ruimte. Die Grote Held is bij jou!

Goed gepauzeerd? Nu door naar de volgende:

De Heer IS bij mij… Opnieuw even pauze. Hij was niet ooit in het verleden, Hij zal er niet af en toe zijn als het moeilijk is, of wanneer je aan het einde van je aardse bestaan komt. Hij is NU bij jou!

De Heer is BIJ mij… Niet de God van veraf, maar dichtbij… (laat Zijn Geest hier jouw gedachten aanvullen). Heb je de slag te pakken? Laatste etappe:


De Heer is bij MIJ… Onder miljarden mensen, heeft Hij mij op het oog, is Hij bij mij speciaal.

 

Werkt deze manier van mediteren voor je? Tof! Vind je ’t nog lastig? Geen probleem: voor jou een liedje - om mee te zingen: 

 

Zoals Uw liefde, golf na golf
Over mij spoelt
Want U bent voor ons
U bent niet tegen ons…

 

Mooie dag!
 

Je luistert naar You Make me Brave via deze link: https://youtu.be/6Hi-VMxT6fc