Megan (5 jaar) wil zo spoedig mogelijk trouwen. Ze is ook heel benieuwd met wie. Dus vroeg Cody: ‘Vind je pappie en mammie samen zo leuk?’ Neeeeee…. Daar ging het niet om. Als je getrouwd bent, dan komen er tenminste kinderen.

Waarop ik aan Cody vroeg: Waarom vertellen jullie dames dat er nooit bij tijdens de verkering? Wij krijgen de indruk dat het om ons gaat. Maar dat blijkt in de onbenullige zin, dat we nodig zijn voor jullie werkelijke plannen! J

Zo voelde het vroeger rond de kerk soms ook een beetje. Wil jij nooit meer alleen zijn? Kom er bij! Je hebt dringend redding nodig! De hemel is je vooruitzicht! Maar eenmaal binnen, dan begon ‘de strijd’. En je moest wel sportief zijn en ‘jouw steentje bijdragen’.

Gelukkig zit het hemelse Leven vol heerlijke verrassingen!

De strijd rond het leven van een gelovige blijkt al gewonnen. Bovendien voorziet en financiert God Zijn eigen toko en plannen. Er is precies 0,0 eigen bijdrage of eigen risico. Het kost mij alleen geloof om van Hem te ontvangen en dát in te zetten.

En kinderen zijn soms een uitdaging, maar ik zou ze voor geen goud willen missen. Niks ten koste van mij! Voelt dat anders? Gewoon wat meer tijd met Jezus doorbrengen!

Cody ziet inmiddels dat ik er makkelijk bij pas in haar drukke ‘kinderwereldje’. Ik ben zelfs af en toe al weer haar hoogste prioriteit. Halleluja! ;-).

Soms wil ze d’r haar kort knippen. De lange lokken die hun lokkende werk deden zijn immers niet meer nodig. Maar ik vind het nu eenmaal mooi. And she choose to BE A BLESSING!

En jij dan Marcel? Eh… Ik gun haar een rijke oogst? ;-))))))

Tot morgen!

Comment