Everyday.jpg

Gisteren was in Amersfoort David Youngren te gast. Van deze Zweedse Amerikaan met óók een Canadees paspoort hebben we als gemeente al veel ontvangen. De dagelijkse meditaties die velen van ons gebruiken, zijn van hem afkomstig. 

David nam ons mee op ontdekkingstocht naar de betekenis van onze rechtvaardigheid in Christus. ‘Rechtvaardig’ is zo een term die je aan je collega’s bij de koffie-automaat op het werk waarschijnlijk even uit moet leggen. OK met God of geaccepteerd, aanvaard door God zijn allemaal magere vertaalpogingen. 

Wanneer je aanvaard bent door God, dan ben je van Goddelijke kwaliteit. Ineens is het dan logisch dat Johannes verklaart: we zijn als Jezus (1 Johannes 4:17). Kijk eens naar de context waarin hij dit zegt: Zo is de liefde bij ons werkelijkheid (compleet, volkomen) geworden… God is liefde, weten we van de zelfde Johannes: van Zijn kwaliteit zijn, betekent dus dat we vervuld (compleet, helemaal) zijn met wie Hij is, namelijk Liefde in Hoogsteigen Persoon. 

Wanneer we dit tot ons laten doordringen, niet alleen in ons verstand, maar in ons hart, in ons voelen en in ons lijf, dan spreken we van meditatie. Niets engs of mystieks: de hele bijbel staat er vol mee (ik mediteer in mijn hart, zegt de schrijver bijvoorbeeld in Psalm 77). Mediteren helpt je, om vervuld te worden van deze werkelijkheid. Niet als een kale, harde waarheid, maar als een realiteit die (uit)werkt. 

Een eerste zichtbaar (ahem: voelbaar!) resultaat kon zondag al worden genoteerd. Iemand die al tijden last had van rugklachten, die alleen met fysiotherapie iets verlichtten, vertelde: Aan het einde van de meditatie zei David, dat genade onze hele ziel en lichaam doorstroomt. Op dat moment dacht ik nog aan mijn rugpijn: het zou mooi zijn als genade dáár ook kwam. Vervolgens deden we onze ogen open - en was mijn rugpijn verdwenen!

Jezus is complete liefde. Hij woont in jou, niet een beetje, maar helemaal volledig. Kijk vandaag naar Hem en weet je vervuld van Zijn liefde!

Mooie dag!

De preek van David Youngren komt binnenkort beschikbaar. Benieuwd naar een voorproefje van het meditatieprogramma? Ga naar www.davidyoungren.org/free om een gratis 10-minuten meditatie te beluisteren.