‘Mama, ik wil mijn haar afknippen’, zei Megan vorige week. Op de vraag waarom, zei ze bloedserieus dat er kale kindjes waren en zij heeft toch genoeg haar. Dus ze wilde dat graag doneren. We kunnen soms bijna niet geloven hoe gul onze jongste is en wat ze voor anderen over heeft. :-)

Soms komen er rond geloof dingen langs die je voor anderen doet. Echter, wat je voor een ander doet, doe je meestal eerst en bovenal voor jezelf?

Het 2e Korps Mariniers van de United States heeft als lijfspreuk ‘Follow Me’. Ook geleend van Jezus. Zij leren vechten om anderen te bevrijden, maar ook om daar zelf ongeschonden uit te komen. En als het nodig is kunnen ze eigen land verdedigen. Het mes snijdt dus aan alle kanten.

Ditzelfde, maar dan geestelijk, geloof ik over Grace Academy. De Bijbelschool die in april gaat beginnen. Niet meer kennis, geen theoretische Bijbelschool, maar geloof in de praktijk.

Ik ben er volledig van overtuigd, dat wie die ‘opleiding’ doet, zelf nooit meer dezelfde is. Absoluut de best mogelijke investering voor de rest van je eigen leven. Maar ik geloof ook dat er een ‘korps mariniers’ ontstaat die de toekomstige taken binnen of missies vanuit Jong en Vrij kan ‘bemannen’.

Kun je dan niet meer op missie als je de school niet doet, vroeg iemand. Neeeeeee, dat zou hooguit zijn als de missie gevaarlijk is. En wie de school wel doet, wordt nergens naartoe gestuurd. De Heer legt het Zelf wel op onze harten.

Maar heel gaaf om deze investering ook voor anderen over te hebben. Zegt de Heer hierin ‘Follow Me’ tegen jou?

Hier kun je wat lessen bekijken:

http://www.grace-academy.nl/free-media

En hier het lesprogramma:

http://www.grace-academy.nl/unlimited-grace

Het is Engels omdat wij ook alles meteen beschikbaar maken voor het buitenland.

Tot morgen!