Manna3.jpg

Soms hoor ik van mensen terug die de Everyday lezen. Gaaf, wanneer iemand door deze woorden bemoedigd wordt. Leuk ook, wanneer je het gewoon fijn vindt om zo verbonden te zijn met al die lezers in Nederland en ver daarbuiten! Dankjewel voor je feedback: tof om terug te horen!

Ik had zelf niet gedacht dat ik zo’n ‘blogger’ was. Toen mij vorig jaar gevraagd werd deze dagelijkse woorden te gaan schrijven, ontdekte ik hoe leuk het eigenlijk is. Mij wordt wel gevraagd of ’t niet lastig is elke dag iets te ‘verzinnen’ - maar ik kan naar waarheid antwoorden dat dat echt ‘als vanzelf’ komt. Ik noem het manna. 

Dat komt, omdat het elke dag vers aan me wordt toevertrouwd, zodat ik ’t in het ‘mandje’ van deze app aan jullie kan doorgeven. De vergelijking met het brood uit de hemel, dat het volk Israël op hun tocht dagelijks ontving, gaat nog verder: ik merk dat ‘een paar dagen vooruit’ schrijven niet werkt. Ik heb hooguit een idee over een lijn voor de komende dagen, maar mag elke dag weer verbaasd voor mijn tentje kijken wat er voor die dag ligt. 

Manna was ook precies genoeg voor elke dag. Op maat – zei ik in een Everyday deze week. Dat is nog zo’n overeenkomst. Nu de laatste: manna was een beeld van Jezus, die geboren zou worden in Bethlehem (het ‘broodhuis’) en Levend Brood werd voor ons. Ik merk dat ik het fijn vind om in mijn dagelijkse schrijfsels steeds naar Hem te wijzen. Zijn woorden zijn voor mij meer dan ‘zomaar’ brood: precies genoeg, precies op maat, altijd vers, altijd op tijd. 

Geniet ervan, wanneer je vandaag luistert naar goed onderwijs of leest uit Zijn Woord! 

Een mooie dag!