Gisteravond was het 'ouderavond' voor de locatie Amersfoort. Een initiatief om ouders te informeren over wat er in het kinderwerk met hun schatten gebeurt. Daarnaast een plek, waar tof onderwijs beschikbaar is voor ouders van jonge kinderen.

Naast de wijsheid van Anne en het enthousiasme van Nadia deelde mijn Annemarie over 'opvoeden in genade'. Ook voor ons was dat lange tijd een toverformule. Je kids opvoeden, zorgen voor de mensen die aan je zijn toevertrouwd, op een manier dat zij genade ervaren... Wat zou dát fijn zijn.

Omdat Annemarie's verhaal grotendeels ook mijn verhaal is, deel ik hier met een paar woorden iets van de lessen die wij leerden. Best bijzonder, dat we juist na een periode in ons gezinsleven die wij 'heftig' zouden noemen, mogen uitdelen van wat we ontvangen hebben.

Les één: opvoeden in genade gaat in de eerste plaats en vooral over de identiteit van de opvoeder. Die mag stevig staan in de wetenschap: ik ben voor altijd, zonder voorwaarden, volledig geliefd en aanvaard. Elke dag opnieuw, een nieuw begin. Vrijspraak van schuld en schaamte - ook en juist wanneer het opvoeden niet lukt.

Ben jij opvoeder, begeleid jij kinderen of jongeren naar volwassenheid? Leuk om te bedenken, dat jij in de eerste plaats ook kind bent. Het geliefde kind van jouw hemelse Vader. In zijn ogen ben jij - door het perfecte werk van Jezus - de perfecte vader, moeder of leider. Ervaar je soms nog 'niet genoeg', dan vult Vader zelf jouw tekort aan

Laatste voor nu: jij maakt deel uit van een gemeente waar voor jou geestelijke ouders beschikbaar zijn. Een plek om je verhaal te delen, bemoedigd te worden of wijsheid te halen. In de veiligheid van dit grote gezin: papa's en mama's, welkom thuis!

Comment