Al drie keer was ik begonnen met het schrijven van een dagelijkse blog. Zo lastig kon dat toch niet zijn? Ook de derde poging werd met een ‘selecteer alles’ en ‘delete’ commando naar de onzichtbare prullenbak verplaatst. Wel lastig dus. Sterker nog: het lukte even niet. Oehoe… writers block op de loer? 

Neuh, gewoon: het lukt even niet. En dat is geen probleem. Kijk, bedacht ik even later met mijn lief op de bank: dat iets niet lukt is pas een issue, wanneer ik dat er van maak. Bij deze besloten: dat doe ik dus niet. 

Het is niet voor niets dat pastor Prince ons met zijn nieuwe boek Live the Let Go Life leert een leven van ‘loslaten’ te leven. Goed nieuws voor alle Nederlandse lezers: de vertaling is inmiddels in voorbereiding!

Eén van de dingen die we van hem leerden, is dat Gods genade komt met rijke voorziening voor alles wat we nodig hebben. In Filippenzen 4:19 belooft Paulus: Mijn God zal uit de overvloed van zijn majesteit elk tekort van u aanvullen, door Christus Jezus. 

Even uitleggen weer, deze vertaling: te beginnen met ons ‘tekort’. In de grondtekst staat daar gewoon ‘vraag, verlangen of eis’. Waar vragen aan jou of verlangens in je hart worden tot eisen, leiden ze tot een gevoel van ‘tekort’. Dan komt God. Niet alleen met Zijn ‘aanvulling’ (klinkt al mooi, nietwaar?) maar uit de overvloed van Zijn rijkdom. Dát is de maatstaf waarmee God voorziet in wat jij niet kunt voorzien. Slik: zie je de dimensie? Mijn ‘tekort-je’? Gods ENORME rijkdom. En dan vanuit die laatste stroomt aanvulling naar mijn tekort… waar maakte ik me precies zorgen over? :) 

Wanneer ik krampachtig probeer iets vast te houden (of zoals gisteren: juist iets op te leveren), wordt mijn kramp het obstakel voor Gods voorziening. Wanneer ik loslaat, Zijn rijkdom aanspreek, stroomt Zijn aanvulling als rijke voorziening. Zó ontspannen leven. Dat is het loslaat-leven leven!

Mooie dag!