Luisteren naar goed nieuws heeft een bijzondere uitwerking. ‘Bovennatuurlijk’, of ‘volgens je nieuwe natuur,’ als je Paulus leest. Wanneer hij het heeft over Gods genade, schrijft hij aan de gemeente in Galatië: Je ontvangt de Heilige Geest en wonderen, wanneer je luistert naar woorden van geloof! (naar Gal. 3:5)

Een tijd geleden maakte ik een lange vlucht. Halverwege mijn reis, ergens ver boven de Stille Zuidzee, begon mijn rechterbeen zeer te doen. Niet een beetje zeer, maar zo ongelofelijk auw, dit had ik nog nooit meegemaakt. Nadeel van mijn opleiding is, dat allerlei diagnoses direct langs kwamen. De pijn verdween, wanneer ik deze toesprak in de Naam van Jezus, maar kwam tijdens de vlucht enkele keren net zo heftig terug.

Terug in Nederland zette dit zich voort: soms was ik pijnvrij, maar soms ook werd me letterlijk de adem benomen… Ik moest dan stoppen met dat waarmee ik bezig was, zo sterk was de pijn. 

Op een dag luisterde ik naar een preek van pastor Prince in Singapore. Tijdens deze preek bad hij specifiek voor mensen met lichamelijke ziekten en benoemde zo hartproblemen, longaandoeningen… en pijn in het been. Huh? Was dit voor mij? Ik zei zachtjes “amen, ik ontvang” en luisterde verder naar het onderwijs. 

Het duurde enkele dagen - en verschillende reality checks voor mijn spiegel “Is dit echt waar? Is ie echt weg?” voordat ik het gebeurde met Annemarie deelde. De pijn in mijn been was en bleef weg. Genezen tijdens het luisteren. Wie bedenkt dat?!? 

Dat heeft jouw Vader in Zijn wijsheid voor jou bedacht. Een ongewone manier: door de dwaasheid der prediking te redden hen, die geloven (I Kor 1:21). Gods redding (uit angst, uit nood, uit ziekte, uit tekort) komt naar jou toe door te luisteren naar Zijn woord!

Ben je benieuwd hoe Gods redding zichtbaar wordt door het horen van Zijn woorden in prediking? Lees enkele getuigenissen van mensen die dit hebben ervaren op http://www.josephprince.org/daily-grace/praise-reports/

video Block
Double-click here to add a video by URL or embed code. Learn more