Mooi, wanneer pastor Marcel je meldt, dat je even de Everyday mag overnemen… huuu, dat was toch aan hem ZELF voorbehouden? Goed moment wel; precies na die glorieuze landelijke samenkomst, die mij een paar dingen leerde. 

Als eerste: het kan! Geen church conference, maar volop het opbouwende, verfrissende, diepe effect van een enkele dienst op zondagmorgen voor de hele gemeente! 

Ten tweede: mijn Vader nam mijn redding, de zorg voor mij zó serieus, dat Hij ZELF hiervoor alles heeft gedaan. Zoals mijn naamgenoot zegt (de toevoeging is van mijn hand): “Ikzelf leef niet meer, maar Christus leeft (ZELF!) in mij.” (Galaten 2:20)

Dat is mijn nieuwe leven; niet mij (zelluf) druk maken over wat ik moet, wat ik zal schrijven, wat ik zal zeggen. Hem (ZELF) aan het woord te laten in mij, Hem laten bewegen in mijn leven. Dat is gaaf, dat is leuk!

Voor iemand voor wie vasthoudendheid lange tijd een goede eigenschap was, voelde “loslaten” en “Hem laten” soms spannend. Tot ik bedacht dat hierin zó het hart van mijn Vader spreekt. Nooit om mij iets uit handen te nemen en ’t op te bergen op een plek waar ik ’t nooit meer zou zien. Wanneer ik loslaat, toont Hij zich een veel betere vasthouder. Weer ben ik onder de indruk van Zijn liefde voor mij, zodat Hij opnieuw alle eer krijgt… mooi he?

De komende dagen laat ik los en ontvang ik – everyday, dus vers – op maat iets om te delen. Wil je meer ontvangen over dit leven? Overweeg dan serieus om samen met mij te genieten van de dag met pastor Erich uit Zürich aanstaande zaterdag. Woorden als “masterclass” en “academy” voelen misschien groot. Laat je bemoedigen; zelfs ik ben toegelaten :-) “Een leven geleid door Zijn Geest” is het onderwerp. Je bent welkom om je nog op te geven via deze link.