Ik houd zó van geloof. Geloof maakt mogelijk of tastbaar wat natuurlijk gezien ondenkbaar is. Petrus zette in geloof zijn voet op het water en dat hield! Jezus had gezegd dat hij mocht komen, daar ‘hing’ het geloof van Petrus ‘aan op’. Zo kan Jezus zeggen dat je dingen mag doen die vervolgens geloof kosten, omdat wat er nodig is om ‘de opdracht’ te realiseren eigenlijk niet kan.    

Je hebt zulke geloofsdaden eigenlijk in twee verschijningen: iets doen wat nog niet eerder gedaan is. Maar er is –in mijn beleving- een meer stoere variant. Dat is tegen de stroom in gaan. Iets wat recht tegen alle logica van dat moment in gaat.

Vrienden van ons, uit de Waardevol Leven gemeente (pastor Lodewijk), bouwen een nieuwe supermarkt in Loppersum. Dat is met een dubbele portie geloof. De keten waar zij bij horen, voeren normaal gesproken het beleid om geen grote winkels meer te openen in dorpskernen.

Nu heeft Loppersum in Nederland natuurlijk de bekendheid van een stad. Maar dat is niet om positieve redenen. Het meest schokkende dorp van Nederland, bekend van de aardbevingen die de gaswinning in Groningen veroorzaken. Het aantal inwoners in het dorp neemt –nog- af?!

Hoogste tijd om daar een splinternieuwe, grotere supermarkt neer te zetten! Yeah, let’s rock the place, maar dan op een goeie manier!

Zo’n keten is natuurlijk niet gek. Ze hebben heel goed door dat de eigenaars ongelooflijke uitstraling hebben in de wijde regio. Maar dat is nu het effect van geloof. Waar bekrompenheid ook wel kruideniersmentaliteit wordt genoemd, heb je hier het tegenovergestelde: geloof! Aardbeving proof!

Zo leuk!

Petrus vroeg trouwens zelf of hij mocht komen. Wie durft de Heer vandaag iets groots of wilds te vragen? :-)

Tot morgen!