Wie veel op reis is, ontwikkelt als vanzelf een eigen handigheid in het pakken van bagage. Sommigen houden ervan om zoveel mogelijk zaken in hun handbagage te pakken, anderen geven de voorkeur aan een klein tasje én een tube wasmiddel.

De kreet “wat ik verder nodig heb, koop ik wel” levert in ieder geval heel specifieke souvenirs op. Dat shirt uit San Salvador blijft altijd ‘van die reis’ en de tandpasta uit China… affijn, die staat vooral leuk op het plankje in de badkamer. 

Terwijl ik naar huis vlieg, bedenk ik welke nieuwe reis-routine wij samen opbouwen nu we met een meisje van enkele maanden op pad zijn. Van vliegtuigkussengemak tot tasjes voor in de auto: het is allemaal bedacht, we hoeven slechts te kiezen. Onlangs ontdekten we zelfs, dat ook een babybadje-voor-op-reis al is uitgevonden. Hoeven wij dat niet meer te doen :) 

In 1959 bracht Cliff Richard ‘Traveling Light’ uit, het liedje waarin hij zong Ik heb geen tassen vol bagage om me te remmen, geen kam, geen tandenborstel, ik reis licht.

Licht reizen doe je ook, door overbodige bagage uit je hoofd achter te laten. Wanneer je het hoognodige in je gedachten neemt, is er ruimte voor creativiteit, energie voor nieuwe dingen, voor alles wat de week gaat brengen. 

Je doet dat door te mediteren op wat echt belangrijk is voor onderweg, bijvoorbeeld door te bedenken wie jij bent in Jezus. Zijn kwaliteit van leven, Zijn genade en gunst zijn als een hemelse ‘creditcard’ die je kunt gebruiken om onderweg alles te ontvangen wat je nodig hebt. Zonder dat je je daarover vóór de reis druk maakt.

Sir Cliff zong over licht reizen omdat hij onderweg was naar zijn liefje (een zak vol dromen en een hart vol liefde…). Dat snap ik dan wel weer. Ik haast me naar huis! 

Het is een mooie dag!

Tip: mediteer vandaag op de woorden van 2 Korintiërs 5: Iedereen die één is met de Messias, krijgt een nieuwe start, is als nieuw geschapen (vs. 17, MSG) / God heeft Hem die de zonde niet kende voor ons één gemaakt met de zonde, zodat wij door hem rechtvaardig voor God konden worden. (vs. 21)