Beetje mosterd na de maaltijd: een Everyday over ‘liefde’ ná Valentijnsdag. De aanleiding voor deze Everyday kwam echter uit een andere hoek. 

Eén van onze gemeenteleden, Suzette, verblijft op dit moment in het Midden-Oosten. Zij verzorgt onderwijs in een omgeving waar veel vluchtelingen wonen en trekt daar op met Amerikanen en Europeanen. Gisteren kwam een berichtje van haar binnen: Jullie mogen wel bidden voor meer besef van genade in het team dat hier werkt, schreef ze. 

Nu doe ik dat graag (en inmiddels bidt een hele gemeente mee, mooi weer zo’n blog!), maar bedacht me iets anders. Rusten in het volbrachte werk van Jezus (zie de Everydays van eerder deze week) is ook: onder de indruk raken van Zijn liefde voor ons. 

De discipel Johannes geeft ons het goede voorbeeld: hij spreekt in zijn evangelie consequent over de discipel van wie Jezus hield. Dat is dapper: te midden van elf anderen jezelf presenteren als ‘degene die geliefd is’. Ik zie hem al staan tussen twee collega’s: “Yo, wil jij soms zeggen dat Hij niet van ons houdt?” “Natuurlijk niet,” zou hij antwoorden: “wij zijn allemaal de discipelen die Jezus liefheeft!” 

Wanneer jij je bewust bent van Jezus’ liefde, heel speciaal voor jou, gebeurt er een paar dingen: 

  • Je eert Hem ermee - immers: niet wij hadden Hem eerst lief, maar Hij ons, dát is Gods liefde (1 Johannes 4:10).
  • Zijn liefde gaat bepalen hoe jij naar een nieuwe dag, uitdagingen en zelfs problemen kijkt. 
  • De mensen in je omgeving zien hoe jij door het leven gaat: vol van het besef geliefd te zijn. Dat gaat zijn effect hebben - zelfs op Amerikanen in het Midden-Oosten:) 

Tenslotte: door een diep besef van Jezus’ liefde voor jou, kan deze liefde stromen naar iedereen die jij vandaag tegenkomt: Valentijn 2.0 een heel jaar door! 

Mooie dag!