Heb je genoten van het weekend? Even los van het weer in Nederland (echt naar voor jullie…) - wat hebben we in alle locaties gave diensten gezien! Voor onze tieners werd ook goed gezorgd: met de video blog (vlog heet dat) van Brave wordt duidelijk dat er in ons midden een paar echte media-talenten opstaan! 

Mijn weekend werd even ruw verstoord door het nieuws dat iemand een deuk in mijn auto heeft gereden. Om privacy redenen wordt uiteraard de naam van de betrokkene hier niet bekend gemaakt… onnodig te zeggen, dat hij ook niet zo’n fijn dagje had. 

Of je nu dit weekend in een super-stemming hebt doorgebracht of - om welke reden dan ook - even wat minder blij was: vandaag begint een nieuwe week. Leuk om even te kijken wat jouw hemelse Vader doet wanneer Hij deuken, problemen of donkerte ziet? Dat laat Hij al bij Zijn scheppingswerk zien: Duisternis lag over de vloed… En God zei: Er zij licht; en er was licht (Gen. 1:2,3) 

God doet een constatering (het is donker, er is een deuk) en… Hij spreekt. In het Hebreeuws zelfs maar twee woorden - kort maar krachtig. Daarmee gaat ’t licht aan. Wow: over kracht in woorden gesproken! 

Welke situatie jij ook tegen bent gekomen dit weekend, welk probleem er ook op je wacht deze week: Gods licht schijnt voor jou. Samen met Hem mag jij spreken tegen je situatie. Kijk maar: Licht is uitgezaaid voor de rechtvaardige, vreugde voor de oprechten van hart (Psalm 97:11) 

Het licht is voor jou aan gegaan, omdat je in Jezus 100% rechtvaardig bent geworden. Je hart mag weten: voor altijd vrij van schuld(besef)! Daar word je blij van!

Een mooie week gewenst!

Meer nodig aan ’t begin van deze week? Check onze vimeo pagina, vol goede woorden voor jouw leven: https://vimeo.com/jongenvrij/videos