In onze regio loopt de vakantie langzaam op haar eind. Ik houd ervan: veel mensen zijn weer thuis. Voor een paar leukerds in mijn woonplaats was dit zondag aanleiding een picknick te organiseren na de dienst. Met alle kinderen en grote mensen op een kleedje in het bos! 

Mijn week begon met spontaan bezoek van één van onze vrienden uit de gemeente en de avond was gevuld met barbecue en gezelligheid met weer een ander stel. 

Het is heerlijk om samen zo het leven te delen. In elkaar zien we Jezus (immers: Zijn Geest woont in jou!) en genieten we van Hem. Verhalen over onze belevenissen, bemoedigingen, troost; ’t schiet allemaal over en weer. 

Toen Jezus zei: “Volg Mij” bedoelde Hij ook: laten we samen het leven gaan doen. Hij verzamelde een groep jongens om zich heen en liep (letterlijk!) gedurende drie jaar met hen op. Ze aten samen (leuk: Hoe doe jij dat, met boodschappen? Petrus, kun jij een beetje koken? Vraag anders Martha of we daar mogen komen eten!). Ze kletsten samen - en echt niet alleen maar over koninkrijkszaken. Ze sliepen samen - wow, stel je eens voor: met Jezus in een hostel op een slaapzaal! Een kussengevecht voor ’t slapen gaan? Lachen! 

Mooie gedachte: wanneer je met Jezus op pad bent, breng je tijd met Hem door in alle facetten van het dagelijks leven. Zo mogen onze ontmoetingen met broers en zussen ook ‘tijd met Hem’ zijn: Hij is erbij door Zijn Geest. 

Verwacht de komende dagen gave gesprekken, ontmoetingen, bemoediging, zicht op het nieuwe seizoen - te geven én te ontvangen. Zoek elkaar op, leef het leven samen en zie Jezus in elkaar. 

Hij is zó gaaf: ook en juist in die ander! 

Mooie dag!