Het is zo leuk om het leven te delen met mensen om je heen. Gisteren zat ik zomaar twee keer in de zon met leuke broers uit verschillende locaties van Jong en Vrij. We keken terug op wat de Heer al gedaan heeft in ons midden. Whoop whoop - wat worden we blij als we de afgelopen tien jaar bezien, daar bouw je met recht een feestje van :) 

We kijken ook met eerlijkheid naar waar we nu staan. Hoewel pastor Cees zou zeggen “je bent precies op schema” zijn er best terreinen waar we wat verder in hadden willen zijn. Kom op: met onze Vader, Zijn genade en gunst is niets mis. In Jezus is met ons niets mis - waar wachten we op? Oow, zijn we soms nog een les aan ’t leren? ‘Een wandeling aan ’t maken’ heet dat, in Jong en Vrij taal… 

Wat lekker dat we eerlijk onze verlangens, blijdschap en ook teleurstelling met elkaar kunnen bespreken. Niks is te gek of stom, wanneer je beiden van genade leeft. In het zonnetje, op een terras in de Bijlmer, of op een bankje achter een huis, we kunnen gewoon tegen elkaar zeggen: (je oude) jij leeft niet meer, (mijn oude) ik leef(t) niet meer: het is écht alleen maar Jezus die leeft in ons (Gal. 2:20). 

Hij is het ook Die ons de komende tien jaar van heerlijkheid tot heerlijkheid gaat brengen. Niet ons eigen superrrrr-geloof, niet onze reli-inspanningen, niet ons perfecte snappen-hoe-de-genade-werkt. 

Ineens word ik benieuwd. Nieuwsgierig naar de volgende les, het volgende bankje op mijn wandeling. Het voelt als die befaamde paadjes langs de heuvels in Israel, de ‘paden van rechtvaardigheid’ worden ze genoemd: Het pad van de rechtvaardige is als de morgenzon, steeds helderder, tot het volle licht van de dag (Spr. 4:18). 

Zonnige dag!