everyday.jpg

Ik heb nog geen bestemming gevonden voor mijn envelop. Omdat ik geen Facebook heb, ga ik jullie hier maar op de hoogte houden. Even dacht ik aan onze pakjesbezorger. Een aardige vent en met alle wonderlijke post die Jong en Vrij krijgt opgestuurd, heeft hij inmiddels wel door dat we geen gewoon bedrijf zijn. ;-)

Maar gisteren liep Cody naar de deur en kaapte hem voor mijn neus weg. Hallo? Zijn er geen moeders op het schoolplein? Jij werd toch bewogen met oude mensen in de supermarkt? Maar nee, de Heer had zondag al gesproken. Ach, ik heb geen haast. 

Er komen mooie verhalen langs op Facebook en wat daar voor mij uitspringt, is hoe makkelijk het meestal gaat. Iemand ‘die er niets van moest hebben’ zette even later ‘God is goed’ op zijn Facebook. Dit is precies wat Jezus (voor)zag?

Zegt gij niet: Nog vier maanden, dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u, slaat uw ogen op en beschouwt de velden, dat zij wit zijn om te oogsten. (Johannes 4:35)

‘De oogst is groot, maar er zijn weinig arbeiders. Vraag dus de eigenaar van de oogst of hij arbeiders wil sturen om de oogst binnen te halen.’ (Matteus 9:37-38)

Bij deze laatste tekst wordt soms gesuggereerd dat niemand het wil doen, omdat het niet leuk is? Maar niets blijkt minder waar uit wat ik op Facebook lees. En ook dat had Jezus al gezegd:

Ik stuur jullie erop uit om een oogst binnen te halen waarvoor je geen moeite hebt hoeven doen; dat hebben anderen gedaan en jullie maken hun werk af.’ (Johannes 4:38)

Geen moeite. Al het werk is voorbereid, wij plukken alleen de vruchten! Dat is de ware definitie van dankbaar werk?

Tot morgen!